23948sdkhjf

Nu skal plejeopgaven også være kunstigt intelligent

Kan data fra sundheds- og plejesektoren i sidste ende skabe flere varme hænder?

Det skal et nyt forskningsprojekt se nærmere på.

I projektet vil forskere tage data om eksempelvis behov fra pleje- og sundhedsområdet og koble dem til udbydere af pleje for på den måde at se, om man kan gøre velfærdsområdet intelligent og mere effektivt.

Projektet hedder VIND - VelfærdsInnovation med Nyttige Data. I VIND er indsamlede informationer drivkraften til at udvikle nye løsninger til pleje- og sundhedsområdet.

- Der indsamles i dag enorme mængder data om borgerne på sundhedsområdet. Formålet med VIND-projektet er at finde og udnytte de muligheder, datamængderne giver for at skabe forretningsmuligheder og kommerciel succes. Alene inden for IoT er potentialet kæmpestort, og projektets partnere er i gang med nogle meget spændende udviklingsforløb, fortæller Søren Parmar-Sielemann, der er seniorkonsulent i Welfare Tech, en klynge for virksomheder, offentlige institutioner og vidensinstitutioner, der arbejder med teknologi på sundhedsområdet. 

Kortere afstand mellem udbyder og efterspørger
Et af VINDs delprojekter arbejder med de offentlige udbud.

Virksomheden Processio og Syddansk Universitet arbejder på at overskueliggøre koblingen mellem de offentlige institutioners behov og små og mellemstore virksomheders løsninger. 

- Der findes mange års data fra udbud kategoriseret efter koder og fritekster, og det er den data, der ligger til grund for vores projekt. Vores ambition er at præcisere og kvalitetssikre de kategorier, fagkoder og beskrivende tekster, der er registeret på udbud, så vi på en smartere og mere sikker måde matcher en virksomheds faglige profil med reelle forretningsmuligheder fra den offentlige sektor, forklarer Casper Helbo-Nielsen, CEO og partner i Processio.

Kommune skal teste ny hjemsendelsesplan
I de to andre delprojekter i VIND er DataGruppen MultiMed og Public Intelligence partnere sammen med Syddansk Universitet.

MultiMed er en del af VIND – GODT og undersøger, om en mere visuel plejeforløbsplan og udskrivningsrapport kan bidrage til et bedre overblik for kommunens medarbejdere, når en borger sendes hjem fra sygehuset.

I projektet udvikles en prototype, ’Hjemsendelsesformidling’ på baggrund af gennemførte behovsanalyser, research og interviews. Prototypen skal senere testes af Nordfyns Kommune.

Samarbejde på tværs er vejen til innovation
Fælles for de tre delprojekter i VIND er, at virksomhed, vidensinstitution og det offentlige samarbejder og hver især bidrager med kompetencer.

- De stigende udfordringer i det danske sundhedsvæsen kræver samarbejde og innovation på tværs af sektorer – det er det, der kaldes Triple Helix offentligt privat innovation, og det er det, det bygger bro mellem det offentlige, virksomhederne og vidensinstitutioner, fortæller Søren Parmar-Sielemann.

Welfare Tech forventer, at de færdige produkter ligger klar ved udgangen af 2020.

Projektet medfinansieres med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Syddansk Vækstforum. Projektet løber til udgangen af 2020.

Kilde: https://sund.ku.dk/nyheder/2019/08/tekno...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078