23948sdkhjf

Årets demensvinder er ...

Demensprisen går i 2019 til en dedikeret social- og sundhedsassistent fra Friplejehjemmet Sct. Kjeldsgården - et specialplejehjem for mennesker med demenssygdomme.

Det er social- og sundhedsassistenten Iben Nielsen, der her til aften fik overrakt prisen af sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på DemensKoordinatorernes Årskursus 2019 i Nyborg.

Iben Nielsen har blandt andet været med til at starte en pårørendecafé og pårørendegrupper op på Sct. Kjeldsgården.

En faglig jury bestående af bl.a. Alzheimerforeningen, Ældresagen, National Videnscenter for Demens har udvalgt vinderen ud fra værdier som.

  •  Tryghed
  •  Indflydelse på eget liv
  •  Respekt for forskellighed og det levede liv §  En individuel, helhedsorienteret tilgang i behandling, pleje og omsorg med udgangspunkt i mennesker bag sygdommen §  Meningsfulde aktiviteter og gode oplevelser i hverdagen.

Det var Iben Nielsens kolleger, Jette og Anne, der sammen med lederen af Sct. Kjeldsgården, Pia Østergaard, havde indstillet Iben Nielsen til prisen.

Om prisen og prisvinderen siger Magnus Heunicke blandt andet:

- Vi skal huske at værdsætte og anerkende vores dygtige medarbejdere, der hver dag knokler og gør en forskel for patienterne. Dem er der mange af derude, og det kan vi blandt andet se med årets demenspris, hvor der var 220 nominerede til prisen. Medarbejdere, der på hver deres måde gør en stor og uvurderlig indsats for demensramte og deres pårørende ved at give dem meningsfulde og gode oplevelser i en svær tid. Som ser det enkelte menneske bag sygdommen. Det er vinderen Iben Juul Nielsen et mønstereksempel på. Hun er en ildsjæl, der har en fantastisk evne til at skabe gode stunder for beboerne på Sct. Kjeldsgården i Viborg. Derfor er jeg glad for, at hun har fået en velfortjent anerkendelse af det vigtige arbejde, hun gør.

Indstillingen:
"Iben Nielsen har været med til at starte pårørendecafé og pårørende grupper op her på Sct. Kjeldsgården.

Iben er meget engageret i at gøre en forskel. Iben ser den enkelte pårørende som en stor resurse og ved, hvordan hun kan lindre den sorg, der rammer de pårørende, til et menneske med demens. Hun viser stor forståelse for de pårørende og giver gerne sin viden om demens videre til de pårørende, så de får en større forståelse for deres kæres situation.

Iben har en fantastisk evne for at skabe stjernestunder for vores beboere. Iben laver et stort relationsarbejde og sætter sig altid ind i beboerens livshistorie og arbejder ud fra denne for på denne måde at tilpasse sine tilgange til den enkelte beboer. Hun tager på welnessture. I pårørendegrupperne og cafen skaber Iben en tillidsfuld atmosfære, hvor man både kan grine og græde sammen, hvilket ifølge påørende er meget forløsende, og er det frirum, de har haft brug for i forløbet.

En lille historie, der beskriver en af de mange ting, Iben gør med beboerne, og som viser Ibens helt særlige empatiske evner: Iben var omkring en ældre dame her på Sct. Kjeldsgården, der ikke ret gerne deltager i aktiviteter med de andre beboere. Iben spørger hende, om hun kunne have lyst til at komme med ud at handle ind sammen med hende. Damen siger, det vil hun meget gerne. I butikken nyder den ældre dame deres tur, hun siger bla. til Iben, "hvor er det dejligt med alle de ting at vælge mellem, må jeg helt selv bestemme, hvad jeg vil have?"
Iben svarer: "Ja, selvfølgelig må du det"
Sammen har de en helt fantastisk tur. Da de kommer hjem igen i hendes lejlighed, tilbyder hun Iben et glas vin og chokolade, og hun takker hende for den rigtig dejlig tur. Damen takker Iben for selv at have måtte bestemme, hvad hun ville købe! Dette er blot en af de mange små historier, vi kan fortælle om Iben, hvor hun på en indsigtsfuld måde skaber stjernestunder for beboerne på Sct. Kjeldsgården. Iben har en særlig evne og kan noget helt ubeskriveligt i hendes arbejde med beboerne med demens."             

 

 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125