23948sdkhjf

Moderne mesterlære hædret som Årets Demensinitiativ

Med stort bifald fra flere end 350 deltagere på DKDK´s Årskursus modtog praksisteamet under Aalborg Kommune den ny-indstiftede pris som Årets Demenstiltag.

Læs også: 370 er klar til demenskoordinatorernes årskursus

Prisen går til et initiativ, der er med til at gøre en forskel for borgere med  demenssygdom, for deres pårørende eller for ansatte, der arbejder i demensomsorgen. Initiativet skal være igangsat af en demenskoordinator eller minimum have en demenskoordinator med som initiativtager.

Initiativet i Aalborg hedder ”Praksisnær kompetenceudvikling på demensområdet” og en form for moderne mesterlære, som er blevet anvendt i plejen af borgere med demens i Aalborg Kommune.

Fem dygtige praktikere har taget et fire måneders kompetenceudviklingsforløb hos en demenskonsulent  og fungerer nu som vejlederkolleger for deres kolleger.

Vejledning i praksis
De fems nyerhvervede særlige kompetencer og indsigter gør dem i stand til at give kollegaer praksisnær faglig vejledning. Vejledningen indgår som en naturlig og integreret del af demensomsorgen i plejecentret, hvor beboernes behov, mestringsstrategier, emotionelle tilstand, fysiske velbefindende osv. til stadighed skifter.

Et eksempel på, hvordan vejledningen fungerer i praksis er, at vejlederen følges med sin kollega, observerer og analyserer. Det kunne f.eks. være ved at indgå i plejen sammen, hvor vejlederen også tilbringer tid sammen med beboeren og udfører nogle plejeopgaver.

Den vejledte kollega kan fremadrettet finde de mest optimale tilgange til plejen og omsorgen i den givne situation.

Mere om DKDK og prisen

  • DemensKoordinatorer i DanmarK (DKDK) har indstiftet prisen Årets Demenstiltag for at synliggøre gode initiativer på demensområdet.
  • Det er første gang prisen uddeles, som ud over æren består af en buket, et diplom og en gratis plads på DKDK´s Årskursus 2020. Vinder og indstiller inviteres ligeledes til at holde et seminar på årskursus det efterfølgende år.

DemensKoordinatorer i DanmarK, DKDK, er en landsdækkende interesseforening for medarbejdere, der arbejder koordinerende i forhold til borgere med demenssygdomme og som beskæftiger sig med demensproblematikker

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11