23948sdkhjf

Moderne mesterlære hædret som Årets Demensinitiativ

Med stort bifald fra flere end 350 deltagere på DKDK´s Årskursus modtog praksisteamet under Aalborg Kommune den ny-indstiftede pris som Årets Demenstiltag.

Prisen går til et initiativ, der er med til at gøre en forskel for borgere med  demenssygdom, for deres pårørende eller for ansatte, der arbejder i demensomsorgen. Initiativet skal være igangsat af en demenskoordinator eller minimum have en demenskoordinator med som initiativtager.

Initiativet i Aalborg hedder ”Praksisnær kompetenceudvikling på demensområdet” og en form for moderne mesterlære, som er blevet anvendt i plejen af borgere med demens i Aalborg Kommune.

Fem dygtige praktikere har taget et fire måneders kompetenceudviklingsforløb hos en demenskonsulent  og fungerer nu som vejlederkolleger for deres kolleger.

Vejledning i praksis
De fems nyerhvervede særlige kompetencer og indsigter gør dem i stand til at give kollegaer praksisnær faglig vejledning. Vejledningen indgår som en naturlig og integreret del af demensomsorgen i plejecentret, hvor beboernes behov, mestringsstrategier, emotionelle tilstand, fysiske velbefindende osv. til stadighed skifter.

Et eksempel på, hvordan vejledningen fungerer i praksis er, at vejlederen følges med sin kollega, observerer og analyserer. Det kunne f.eks. være ved at indgå i plejen sammen, hvor vejlederen også tilbringer tid sammen med beboeren og udfører nogle plejeopgaver.

Den vejledte kollega kan fremadrettet finde de mest optimale tilgange til plejen og omsorgen i den givne situation.

Mere om DKDK og prisen

  • DemensKoordinatorer i DanmarK (DKDK) har indstiftet prisen Årets Demenstiltag for at synliggøre gode initiativer på demensområdet.
  • Det er første gang prisen uddeles, som ud over æren består af en buket, et diplom og en gratis plads på DKDK´s Årskursus 2020. Vinder og indstiller inviteres ligeledes til at holde et seminar på årskursus det efterfølgende år.

DemensKoordinatorer i DanmarK, DKDK, er en landsdækkende interesseforening for medarbejdere, der arbejder koordinerende i forhold til borgere med demenssygdomme og som beskæftiger sig med demensproblematikker

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078