23948sdkhjf

Ældre får indflydelse på hovedstadens indretning

Er der steder i København, hvor det er svært at komme frem, hvis man ikke længere går så godt?

Læs også: Diabetescenter til 100 mio. kr. sætter hold

Eller steder, hvor det ville være virkeligt rart med en bænk, så man kunne tage et hvil på sin vej? Det er der sandsynligvis, og de steder kan Københavns ældre - og deres pårørende - nu være med til at udpege.

Det sker via det nye initiativ ’En by for alle’, som Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning netop har sat i søen.

Initiativet består bl.a. af et nyt digitalt dialogværktøj, hvor man på et kort kan udpege gode, mindre gode og mangelfulde steder i København - set med ældre øjne.

Deltag i undersøgelsen på kk.dk/enbyforalle
Det digitale dialogværktøj har form som en brugerundersøgelse indtil den 1. oktober, hvorefter svarene indsamles og analyseres. 

Læs også: I dag åbner Valbys plejehjem for blinde og svagtseende

Ældre, som er vant til at bruge IT, vil nemt kunne bruge værktøjet på egen hånd og på deres egen computer - og ellers kan de måske få hjælp af fx en pårørende. Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) håber i hvert fald, at mange københavnere vil give deres besyv med, så hovedstaden i endnu højere grad kan blive en by for alle - også for de ældre.

- København skal udvikles og indrettes, så alle kan færdes trygt og nemt - uanset alder og mobilitet. For de ældre er det ofte de små ting - som tydelig skiltning, tilstrækkeligt med bænke eller tilgængelige toiletter - der gør forskellen og har stor betydning for deres frihed til at færdes i byen. Jeg er sikker på, at de ældre i København har masser af forslag til, hvordan vi indretter byens rum og rekreative områder, og jeg glæder jeg mig til at se deres input til en mere ældrevenlig by, siger Sisse Marie Welling.

Kom med på byvandring og giv din mening til kende
Udover det digitale dialogværktøj, så inviterer Sundheds- og Omsorgsforvaltningen også til en række byvandringer på bl.a. Amager, på Vesterbro og i Valby. 

Her kan man gå med rundt og undervejs give sin mening til kende om ældrevenligheden i området. Byvandringerne vil være korte, og der bliver taget højde for alles behov. Det vil således være muligt at deltage, selvom man er gangbesværet. Er der behov for det, bliver der arrangeret kørsel med cykeltaxa eller andre hjælpemidler.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.157