23948sdkhjf

Ergoterapeut er ny professor i rehabilitering og aktivitetsvidenskab

Hanne Kaae Kristensen, der er ph.d., lektor ved Syddansk Universitet (SDU) og docent ved UCL Erhversakademi og Professionshøjskole er udnævnt til professor i rehablitering og aktivitetsvidenskab ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospital.

Læs også: Nyt netværk om kommunal rehabilitering

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse. 

Hanne Kaae Kristensen er uddannet ergoterapeut i 1986 og har haft ansættelser ved Svendborg og Ringe sygehus og som aktivitetsleder i Faaborg kommune.

Siden 2001 har hun været tilknyttet Odense Universitetshospital som hhv. afdelingsleder for Ergoterapiafdelingen, ledende udviklingsterapeut og forskningsleder i Rehabiliteringsafdelingen og senest som lektor i Forskningsenheden for Rehabilitering. Fra 2013 også ansat som docent i Afdelingen for Anvendt Sundhedsforskning på UCL.

Motiveret af de kommende årtiers demografiske udvikling med flere ældre borgere og det stigende antal borgere, der lever med en kronisk lidelse, har Hanne Kaae Kristensen engageret sig i forskning indenfor rehabilitering og aktivitetsvidenskab.

Som professor vil Hanne Kaae Kristensen styrke klinisk forskning i personcentreret rehabilitering og aktivitetsvidenskabsom tværprofessionelle og tværsektorielle vidensområder i tæt samarbejde med borgere, patienter og sundhedsprofessionelle med henblik på at udvikle og evidensbasere sundhedsfaglig praksis, fremgår det af pressemeddelelsen.

Ud over at medvirke i danske netværk indenfor rehabilitering deltog Hanne Kaae Kristensen i etableringen af the Baltic Sea Network for Personalised Health Care og var bestyrelsesmedlem i perioden 2015 - 2018. Siden 2017 har Hanne Kaae Kristensen været tilknyttet Sektionen för arbetsterapi, Karolinska Institute, Stockholm og fra 2018 også som medlem af the Occupational Science Europe Research Committee (OSERC).

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.125