23948sdkhjf

Kunsten at renovere et plejecenter, mens borgerne stadig bor der

En langvarig og gennemgribende renovering af plejecenter Hørgården på Amager er slut.

Læs også: Rejsegilde for 24 nordjyske plejeboliger

Beboerne kan sige farvel til den skurby og de håndværkere, som har fyldt en del i medarbejderes, beboeres og naboers hverdag i over fire år. 

Renoveringen har omdannet Hørgården til et moderne plejecenter med 189 nye boliger og givet betydeligt bedre forhold for både beboere og personale, skriver entreprenørselskanbet NCC, der har stået for renoveringen, i en pressemeddelelse.

Respekt for beboernes hverdag
Plejecenteret er blevet renoveret i tre etaper -  en for hver af de oprindelige blokke. To blokke har været beboet, men en tredje er blevet renoveret. 

At plejehjemmet har været i brug undervejs i processen har ifølge projektchef Katrine Hald fra NCC ikke været uden udfordringer. Entreprenørens renoveringshold har været nødt til at tilpasse sig den dagligdag, der findes på et plejecenter.

Blandt andet i forhold til hvornår på morgenen, der kunne sættes støjende arbejde i gang. 

Ved en enkelt lejlighed, hvor der skulle udføres en særligt støjende opgave, blev der arrangeret en udflugt for beboerne til Dragør, og NCC hyrede ekstra borefolk ind, så borearbejdet kunne være overstået, når de vendte tilbage.

Det er der blevet gjort
Renoveringsarbejdet har betydet nye gange mellem blokkene med glas på begge sider giver store mængder af dagslys og betyder, at man kan komme længere omkring uden at forlade bygningen. Der er også karnapper, hvor man kan sidde og hygge sig. 

Tre separate blokke med lange mørke gange og værelser, der var så små, at der ikke kunne stå en medarbejder på hver sin side af en beboers seng, er blevet forvandlet til et sammenhængende plejecenter med større værelser, lyse gange og centrale opholdsrum.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11