23948sdkhjf

I dag åbner Valbys plejehjem for blinde og svagtseende

Torsdag får Valby officielt et nyt plejehjem, når snoren klippes til Solgaven Valby - Københavns nye plejehjem, ældreboliger og aktivitetstilbud for blinde og svagtseende.

Læs også: PFA vil bygge og OK-Fonden skal drive nye plejehjem i ti kommuner

I alt er der 119 boliger i det ny byggeri, heraf 93 plejeboliger og 26 ældreboliger. 

Visionen har været at skabe et moderne og indbydende sted som skaber de bedste vilkår for følelsen af hjemlighed.

Et sted som understøtter, at beboere og brugere kan leve mere selvhjulpet og selvstændigt, og hvor der er fokus på de sanselige oplevelser, der skal træde i stedet for synet.

- Med Solgaven Valby har vi fået et sted, hvor mennesker med synshandicap kan få et værdigt, selvstændigt og trygt liv. Et sted hvor man kan komme i flere faser af livet. Hvad enten man bor derhjemme og går på aktivitetscentret, har brug for en ældrebolig eller senere måske en plejebolig, så er man i et kendt og trygt miljø, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, der står for at klippe snoren ved den officielle indvielse torsdag eftermiddag.  

Læs også: Hjørring lukker ned for indendørs besøg på plejehjem

Ikke en tilfældig indretning
Alle boliger og adgangsveje er indrettet handicapvenligt og med godt dagslys. Boligerne er forberedt til diverse hjælpemidler.

Der er elevator til alle etager. Hele bygningen har taktile håndlister, ledelinjer, punktskriftinformation og ledelys, der gør det lettere at finde rundt. Og der er en hundegård til førerhundene.

Vi er så glade for de input, der er kommet fra de kommende beboere og fra Dansk Blindesamfund. Det har hjulpet os med at forstå, hvad lys betyder – selvom man ikke kan se lampen, at kende vigtigheden af overfladen på et gulv og linjerne på en væg, så hænder og fødder kan finde vej og at huske på, at et hus til blinde også er et hus til førerhunde, som kræver en hundegård. På den måde er der skabt et hus, som taler brugernes sprog, siger forstander Ulla Thomsen.

Beboere skal visiteres til både pleje- og ældreboliger. På aktivitetscenteret er det muligt at komme også uden at være visiteret.

Byggeriet af plejehjemmet har været i gang siden starten af 2017.

Om Solgaven Valby

  • Personalet er specialuddannet til at yde en særlig omsorg og pleje for ældre med synshandicap. Plejehjemmet er selvejende og ligger på Følager 15 i Valby.
  • Der er 93 plejeboliger, herunder én bariatri- og én parbolig samt 26 ældreboliger og et aktivitetscenter.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095