23948sdkhjf

Hospitalskøkken giver overskudsmad til hjemløse

Overskydende frikadeller, sandwich og salater skal ikke længere i skraldespanden i køkkenet på Bispebjerg Hospital. I stedet vil det blive serveret for lokale hjemløse.

I en travl hverdag i et stort køkken er der ofte overskydende mad, når de mange patienter på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har stillet appetitten – også selv om der altid er fokus på at mindske madspildet. Derfor har køkkenet på hospitalet indgået en aftale med Morgencafé for hjemløse i Nordvest, så deres brugere kan få maden i stedet, fortæller Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Vi har hver dag en smule overskydende mad – det kan ganske enkelt ikke undgås i et køkken af vores størrelse. Så det er sund fornuft at se, om ikke der er nogen i lokalområdet, der kan få gavn af det, og det er der heldigvis. Det er meget bedre at se maden blive spist, end at skulle smide den ud, siger Michael Allerup, enhedschef og madhåndværker på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital

Henter og bringer selv
Den nye ordning betyder, det lokale værested for hjemløse to gange om ugen henter den overskydende mad fra køkkenet på Bispebjerg Hospital. Det kan for eksempel være mad på køl eller frost, men også andre overskudsvarer.

- Vores brugere er ikke et sted i livet, hvor de har mulighed for at prioritere et godt og sundt måltid mad – derfor har det enorm betydning for både deres fysiske og psykiske velvære, at vi nu kan få sund velsmagende mad fra Bispebjerg Hospital helt gratis. Det kommer med garanti til at gøre en forskel for de mennesker, der spiser det, siger Michael Espensen, leder af morgencaféen for hjemløse.

Da morgencaféen selv henter maden og bringer emballagen tilbage rengjort, koster det ikke hospitalet en krone.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109