23948sdkhjf

770 sygeplejersker på bekostning af en sundhedsplatform

770 sygeplejersker. Så mange flere ville Region Hovedstaden have råd til at ansætte, hvis ikke regionen skulle betale ekstraordinært høje udgifter til Sundhedsplatformen og andre it-systemer. Det skriver Politiken.
Regionen Hovedstaden har markant højere udgifter til it-drift end de andre fire regioner, fremgår det af en konsulentrapport, som Sundhedsministeriet, Finansministeriet og Danske Regioner har fået udarbejdet.
Regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) anbefaler dog ikke, at man udskifter Sundhedsplatformen for at få penge til flere sygeplejersker.
- Det ville være dejligt med flere sygeplejersker, men de sygeplejersker vil ikke kunne skabe bedre sammenhæng i behandlingen og hjælpe patienterne bedre på vej, hvis ikke de har et it-system, som kan hjælpe dem, siger hun til Politiken.
Venstres medlem af regionsrådet, Martin Geertsen, som også er sundhedsordfører for partiet i Folketinget, mener, at det er utilfredsstillende med så høje udgifter til Sundhedsplatformen.
- Vi skal ikke have højere udgifter til it end de andre regioner, hvis vi ikke får mere ud af det, og det ser ikke ud til, at vi får det i øjeblikket. Det er ikke godt nok, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.737