23948sdkhjf

Kæmpe international hæder til danske ViVA

Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark er nomineret til den fornemme
pris Learning Technologies Awards (LTA) i kategorien ”Bedste innovative nye
læringsteknologi 2019”. Prisen regnes for internationalt at være en af de mest
prestigefyldte inden for Learning & Development.

Nomineringen er givet til læringsplatformen ViVA, der via et mix af virtual reality og gamification gør det muligt for elever på landets social- og sundhedsuddannelser at bevæge sig rundt i simulerede tredimensionelle læringsrum.

Vinderen af prisen afsløres ved en stor event i London den 27. november 2019.
-  En helt igennem fantastisk oplevelse, udtaler René M. Larsen, leder af
Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, som netop er hjemvendt
fra London, hvor han sammen med samarbejdspartneren CadPeople har
præsenteret funktionaliteterne og tankene bag læringsplatformen ViVA for
udvælgelseskomiteen for den prestigefyldte LTA pris.

- Det er stort, at vi er blevet udvalgt blandt så mange internationale virksomheder og institutioner, og vi er meget stolte. Uanset om vi vinder eller ej, er det en stor mulighed for både nationalt og internationalt at udbrede kendskabet til vores arbejde i Videnscentret for en bred kreds af fagpersoner.
- Der er ingen tvivl om at brugen af VR i undervisningen vil være med til at revolutionere den måde eleverne lærer på, og understøtte behovet for individualiseret læring. Det er dog vigtigt at huske på, at fremtiden ikke kun er virtuel. Sundheds- og omsorgsfaget handler i bund og grund om mennesker og relationer, men teknologien kan medvirke til at sikre, at eleverne får en bred faglighed og indsigt i mange sygdomsforløb og reaktionsmønstre.
Det er med til at klæde dem bedre på til den praksis, de skal møde og er med til at gøre undervisningen mere levede og engagerende.

Læringsplatformen ViVA
ViVA er en forkortelse for Virtuel Velfærdsteknologi i Anvendelse, og er kort
beskrevet en tredimensionel VR-lejlighed, hvor elever på social- og sundhedsuddannelserne får mulighed for at opleve tilværelsen og omgivelserne i
rollen som dement. Derudover kan eleverne trænes i at bruge en lang række
velfærdsteknologier i et sikkert virtuelt miljø, hvor alt kan afprøves flere
gange, og hvor det er tilladt at begå fejl. ViVA er udviklet i et tæt samarbejde
mellem Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, Teknologisk Institut
og teknologivirksomheden Cadpeople.
Thomas Juel, Partner,CSO, CadPeople:

-  Vi er vant til at udvikle mange spændende og ofte banebrydende teknologiske løsninger sammen med vores kunder. Alligevel er ViVA et projekt, der er kommet langt ind under huden på os, da det ikke blot handler om at skabe en god træningsløsning, men at sikre det bedst mulige møde mellem mennesker og teknologi, om empati, om at kunne sætte sig i et andet menneskes sted og om hands-on at sikre  den rette viden i den rette kontekst, før man står i en given situation som nyuddannet. Tilbagemeldingerne viser, at ViVA formår at bygge bro mellem teori og praksis på en måde, som man ikke har set før. Det gør ViVA til en meget spændende platform, som vi tror kommer til at danne præcedens for måden at træne virtuelt og praksisnært fremover.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094