23948sdkhjf

De satser stærkt på, at ældre får sved på panden

Der er penge at hente i Aarhus Kommune, hvis man vil være med til at give ældre borgere sved på panden. Aarhus barsler nemlig med en ny pulje på 400.000 kroner  og efterlyser samtidig initiativer, der kan hjælpe endnu flere aarhusianske voksne og seniorer ud i foreningslivet. 
Puljen henvender sig til de aarhusianske idrætsforeninger med en opfordring til at komme frem med de gode ideer. 

Læs også: Kommune spildte knap en million på advokatregninger i plejesag

"Puljen på 400.000 kroner er afsat af Sundhed og Omsorg med henblik på at udmønte initiativer under Aarhus Kommunes nye visionsaftale ’Bevæg dig for livet’ – et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Danske Gymnastik & Idrætsforeninger (DGI) og Danmarks Idrætsforbund (DIF), lyder det fra Aarhus Kommune.

- Med puljen lægger vi op til at tænke nyt og anderledes, så flere mennesker kan opleve glæden ved at bevæge sig – og meget gerne i fællesskab med andre. Derfor opfordrer vi foreningerne til at komme frem med deres gode ideer til, hvordan vi får endnu flere voksne ud i foreningslivet, siger rådmand  for Sundhed og Omsorg, Jette Skive.

Der kan ansøges om 30.000 – 50.000 kr., som foreningerne kan vælge at fordele over op til to år.

Pengene kan blandt andet søges til nye træningstilbud, hjælp til at tage godt imod nye medlemmer i, ansættelse af ekstra instruktør eller afprøvning af nye aktiviteter. Men også ansøgninger med fokus på det gode værtskab, initiativer til rummelige fællesskaber samt hensyntagende træning vil blive læst med interesse.

Sideløbende med puljen har Aarhus Kommune også ansat brobyggere, som hjælper aarhusianerne med at finde vej ud i foreningslivet.  

Der er ansøgningsfrist 1. december til motionskoordinator Christina Fruergaard-Pedersen på cfru@aarhus.dk eller tlf. 24467299.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125