23948sdkhjf

"Bevilling er en gråzone"

En nyligt afholdt temadag om elektroniske vendesystemer satte fokus på stor variation omkring bevilling og brug af elektroniske vendesystemer.
Som det fungerer i dag, er det kommunegrænserne, der afgør, hvor let eller svært det er at få bevilliget et system.

Temadagen, der var arrangeret af CareNet, tog udgangspunkt i en national evaluering af elektroniske vendesystemer, udarbejdet fra 2016 til 2018 af Teknologisk Institut. 

Projektet blev søsat af Aabenraa Kommune, der på daværende tidspunkt allerede arbejdede med elektroniske vendesystemer, men ønskede at vide mere om, hvilken værdi systemerne skabte.

- Vi har deltaget i evalueringen, fordi vi gerne vil være sikre på, at de vendesystemer vi allerede har, skaber værdi på de bundlinjer, vi måler på, siger Theresa Jepsen, der er juniorkonsulent i Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Københavns Kommune og Varde Kommune, der begge har haft stor succes med brugen af elektroniske vendesystemer - delte på dagen også ud af deres erfaringer.

"Deltagelsen fra de forskellige kommuner belyste også, at det er meget forskelligt, hvordan der arbejdes med elektroniske vendesystemer i kommunerne. Og det kunne de genkende blandt deltagerne, der efterspurgte retningslinjer for, hvor tidligt og til hvilke borgere, eksempelvis et Vendlet-system kan bevilliges," lyder det fra Vendlet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095