23948sdkhjf

Tønder: Det skal være SLUT med ensomhed

Der skal være færre ensomme, og fællesskaberne skal styrkes. Det er formålet med en temaaften, som Pleje & Omsorg i Tønder Kommune har inviteret til.

Det sker i samarbejde med Marselisborg Consult, der holder temaaften på næste torsdag den 7. november på Ecco Center i Tønder. 

Aftenen skal handle om, hvordan man både som kommune og civilsamfund kan være med til at forebygge og afhjælpe ensomhed og styrke fællesskaberne. Deltagerne vil også blive opdateret om den nyeste viden om ensomhed.

"Planen er at følge op med yderligere en temaaften til foråret, hvor der vil blive evalueret på de forskellige tiltag og initiativer, som måtte komme ud af temaaftenen i november. Der vil være god mulighed for at udveksle erfaringer og få/give inspiration til, hvad der kan bidrage til at mindske ensomhed og øge fællesskabet i Tønder Kommune," oplyser Tønder Kommune.

Irene Holk Lund, der er formand for kommunens sundhedsudvalg siger:
- Her i Tønder Kommune anslås det, at der er 2.800 borgere, der sjældent eller aldrig er i kontakt med familie, de ikke bor sammen med og 2.300 borgere, der aldrig eller næsten aldrig har nogen at tale med, hvis de har problemer eller brug for støtte, siger Irene Holk Lund og fortsætter:

- Ensomhed er et tabu, og vi bliver nødt til at bryde det tabu, hvis vi skal lykkes med at få færre til at føle sig ensomme. 

Tønder Kommunes initiativer tæller blandt andet:

• Tønder Kommunes Sundhedsafdeling har mulighed for at tilbyde et tre måneders forløb, som tilpasses den enkelte og som blandt andet kan indeholde socialt samvær, motion og løsning af praktiske opgaver. Projektet hedder "Få et lille skub ind i fællesskabet". Tilbuddet er etableret i fællesskab med en række frivillige sociale foreninger.
• Social- og sundhedshjælpere i hjemmeplejen har deltaget på et særligt tilrettelagt kursus, hvor de har lært at se tidlige tegn på ensomhed og også, hvordan de kan hjælpe ensomme borgere videre til både kommunale og frivilige tilbud
• Der tilbydes jævnligt kurser og temadage for de frivillige organisationer, ligesom kommunen stiller faglig hjælp, vejledning og rådgivning til rådighed

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093