23948sdkhjf

40 sygeplejersker: Næste stop, Herning

Fra næste år kan man hos Professionshøjskolen VIA tage en del af sygeplejerskeuddannelsen i Herning. En ny uddannelsesstation er nemlig bleven godkendt med 40 studiepladser. Uddannelsen lægger fra kaj næste sommer. 

Der er stor efterspørgsel efter sygeplejersker i Region Midtjylland, og med et nyt supersygehus i Gødstrup fra 2020 opstår der et særskilt behov. Med den nye uddannelsesstation forventes beskæftigelsesbehovet at blive dækket - herunder behovet fra det nye supersygehus.

- Sygeplejersker er en vigtig del af vores velfærd. Vi har i regeringen en klar ambition om, at vi skal uddanne flere sygeplejersker, som er klar til at arbejde på vores sygehuse. Her er det helt oplagt, at der nu kommer nye muligheder til Midtjylland, for med det nye supersygehus kommer der et behov for uddannede sygeplejersker. Samtidig er det regeringens ambition, at der skal være rigtig god dækning af velfærdsuddannelserne i hele landet. Med godkendelsen af 40 nye sygeplejerskepladser i Herning tager vi et vigtigt skridt i retning af en bedre geografisk spredning af velfærdsuddannelserne, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse.

Det er Professionshøjskolen VIA, der efter tilsagn om 120 ekstra studiepladser med virkning fra studieåret 2019/2020, selv har ønsket, at 40 studiepladser placeres på en uddannelsesstation på VIA's campus i Herning. 

Ordningen med uddannelsesstationer er en forsøgsordning lanceret i 2017. Der gælder en række krav som eksempelvis, at den del af uddannelsesudbuddet, der gennemføres på en uddannelsesstation, skal svare til maksimalt halvdelen af den teoretiske del af uddannelsen angivet i ECTS-point. For uddannelsesstationen i Herning vil første halvdel foregå i Herning, mens den resterende del af uddannelsen vil foregå i Holstebro.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172