23948sdkhjf

Nu kan uddannelse foregå på hospice

Diakonissestiftelsens Hospice er blevet godkendt som uddannelsessted i palliativ medicin. Det skriver Diakonissestiftelsen selv i en pressemeddelelse.

Læger med et ønske om en efteruddannelse i palliativ medicin har tidligere måttet søge andre steder hen end på Diakonissestiftelsens Hospice. Det er ændret nu, da den praktiske del af en toårig fagområdespecialist-uddannelse kan foregå på hospice.  

Fakta
Fagområdespecialistuddannelsen indebærer blandt andet en gennemgang af forskellige symptomer og indblik i nyeste forskning og evidens på området for lindrende behandling.
Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg har 16 pladser og har derudover et udgående hospiceteam, som yder pleje og omsorg til yderligere 20 borgere.

- Det giver et fagligt løft, som vil komme patienter, pårørende og kolleger i andre faggrupper til gode, at vi nu er godkendt til selv at være en del af vores overlægers eventuelle efteruddannelse, forklarer hospicechef Helle Tingrupp.

Godkendelsen af Diakonissestiftelsens Hospice som uddannelsessted er blevet en realitet, efter nylig ansættelse af overlæge Pernille Hertel, der er fagområdespecialist i palliativ medicin. Det gør det muligt for andre læger i teamet at tage den praktiske del af den samme uddannelse ’hjemme’ i stedet for at skulle tage orlov og søge en praktik på et andet uddannelsessted.

En mulighed som overlæge Majbritt Vejrup Holtsmark har valgt at benytte sig af.

- Jeg er glad for at kunne tage den praktiske del af min fagområdespecialisering på min egen arbejdsplads, hvor jeg kender både kolleger og arbejdsgange i forvejen. Det er en stor praktisk og personlig fordel for mig, at jeg ikke behøver skifte arbejdsplads i forbindelse med min uddannelse, siger hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109