23948sdkhjf

Hjælpende hånd til håndtering af medicin med ny guide

Styrelsen for Patientsikkerhed lancerer ny udgave af sin guide om medicinhåndtering. Guiden (læs den via linket) er en hjælp til personale og ledere i plejesektoren, på bosteder og andre steder uden for sygehusene, hvor medicinhåndtering er en del af dagligdagen.

Guiden udkom i går og skal hjælpe personale og ledere på blandt andet plejehjem, i hjemmesygepleje og på bosteder med at håndtere medicin i det daglige.

Guiden om korrekt håndtering af medicin er en opdatering af en tidligere udgave. Den rummer elementer fra den gamle guide, men har også fået tilføjet nyt indhold baseret på rapporter om utilsigtede hændelser og input fra sundhedspersoner i forbindelse med styrelsens tilsynsbesøg.

- Den nye udgave af guiden om medicinhåndtering er blevet opdateret, så den passer til sundhedspersoners hverdag i 2019. Vi har lyttet til de sundhedspersoner, vi kommer i berøring med, og vi har set på, hvilke spørgsmål vi ofte får om medicinhåndtering. Resultatet er blevet, at vi har beholdt alle de elementer i guiden, som stadig giver god mening. Vi har også foldet nogle af emnerne mere ud, så man får lidt flere informationer og forklaringer, fortæller Lena Graversen, der er overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Vær særligt opmærksom
Et af de nye afsnit i guiden handler om lægemidler, der kræver særlig opmærksomhed - de såkaldte risikosituationslægemidler. Det drejer sig blandt andet om opioider, gigtmedicinen Methotrexat og insulin, hvor der er større risiko for fejl i medicinhåndteringen. Derfor bliver der sat ekstra spot på håndtering af disse lægemidler i den nye guide.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109