23948sdkhjf

Kritik får konsekvenser i Aalborg

Aalborg Kommune vil sikre sig en generelt bedre situation på kommunens plejehjem og at den kritik - der har lydt fra beboere og pårørende - ikke gentager sig.

Lederen af Fremtidens Plejehjem, der har været under hård beskydning fra pårørende og beboere i blandt andet dagbladet Nordjyske, er fratrådt sin stilling.

Derudover iværksætter Aalborg Kommune straks en handleplan, som Plejeboligchefen har udarbejdet.

Planen indeholder blandt andet kursus i "styrket borgerkontakt". Det iværksættes straks. Derudover har udvalget besluttet at ansætte en pårørendevejleder, som har til formål at styrke dialogen med pårørende.

"Udover en styrkelse af kommunikationskompetencerne har udvalget også besluttet at skærpe den eksterne kontrol af kommunens 40 plejehjem, som siden 2017 har været varetaget af rådgivningsvirksomheden BDO. Tilsynet skal give flere anvisninger, når de har gennemført uvarslet tilsyn for at vi kan udvikle kvaliteten. Yderligere har Styrelsen for Patientsikkerhed tilbudt at undervise Aalborg Kommunes plejehjemsledere i, hvilke punkter de som styrelse har fokus på ved tilsyn. Det tilbud vil Aalborg Kommune også tage imod," lyder det i en pressemeddelelse, der er udsendt efter planen blev vedtaget i går onsdag.

Flere klager over nogle af Aalborg Kommunes plejehjem er blevet undersøgt af kommunen og af Styrelsen For Patientsikkerhed, som er tilsynsførende myndighed.

- Det har været nogle særdeles hårde måneder for både medarbejdere og beboere på Fremtidens Plejehjem. Vi er selvsagt rigtig kede af, at dialogen er foregået gennem medierne til offentlig beskuelse - det har ikke været kønt, og det har ført til mytedannelse, forklarer rådmand Jørgen Hein fra Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune og fortsætter:

- Det må dog først og fremmest have været en belastning for de berørte plejehjemsbeboere og deres pårørende, og det kan jeg ikke beklage tilstrækkeligt. Vi gør alt, hvad vi kan for at følge op på tingene og lære af vores fejl, siger han.

- Lederen af Fremtidens Plejehjem er som bekendt fratrådt sin stilling efter eget ønske, og det er en beslutning, som vi i udvalget har taget til efterretning. Der er behov for friske kræfter. Ydermere har vi netop drøftet en række tiltag, som nu igangsættes, så der kan komme ro omkring plejehjemmet i respekt for de mange andre beboere og pårørende til Fremtidens Plejehjem. Det er der brug for, og vi har stor tillid til, at ledelse og medarbejdere kan løfte opgaven, fortsætter Jørgen Hein.

Flere af initiativerne igangsættes allerede medio november 2019.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078