23948sdkhjf
>

Ældre er glade for pleje, men: - Rådmand ser mørke skyer forude

Resultatet af en ny tilfredsundersøgelse af hjemmeplejen i Aarhus er landet: Den viser en mindre stigning i tilfredsheden med hjemmeplejen, ligesom de senere års høje tilfredshed på byens plejehjem er fastholdt.

Sidste år var tilfredsheden med hjemmeplejen 71 procent og i år 74 procent. Der er dog stadig et stykke vej til den høje tilfredshed på plejehjemmene. Det kommenterer rådmand Jette Skive på i en meddelelse fra kommunen:

- Jeg er glad for, at det går fremad med tilfredsheden i hjemmeplejen. Især at de ældre føler, at hjælpen har afsæt i det, der er vigtigt for dem, og de oplever medarbejderne som venlige. Det skal vi bygge videre på, men vi er ikke i mål med hjemmeplejen, for vi bør jagte samme høje tilfredshed, som vi ser på plejehjemmene, siger Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune.

- Hvis jeg ikke skal se mørke skyer forude for ældreplejen, skal der flere penge på bordet end det vi så i det sidste budgetforlig. For ellers kommer hjemmeplejen ikke på omgangshøjde med tilfredsheden på plejehjemmene, siger Jette Skive.

Byens plejehjemsbeboere giver også udtryk for, at samarbejdet med medarbejderne er tilfredsstillende.

Tilfredsheden blandt de pårørende går lidt tilbage. Få deltager i aktiviteter med deres ældre familiemedlemmer og undersøgelsen viser, at mange pårørende ikke ved, hvor de skal henvende sig med ideer til aktiviteter, selvom knap to tredjedele af dem er tilfredse med samarbejdet med deres kontaktperson på plejehjemmet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078