23948sdkhjf

FOA-formand havde håbet på mere i finansloven

Finanslovsforliget viser en ny retning for Danmark. Det er en god begyndelse, siger FOAs formand Mona Striib.

Efter forhandlinger er regeringen og dens støttepartier blevet enige om en finanslov for 2020. For FOA er den et skridt i den rigtige retning, men der mangler stadig noget, mener formand Mona Striib.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi havde ønsket og håbet på mere, men set samlet, er finansloven et skridt i den rigtige retning. Efter mere end et tiår med sværere og sværere kår for velfærden, ser vi begyndelsen på en genopretning, siger formand i FOA Mona Striib og fortsætter:

- Vi ved godt, at genopretningen af velfærden skal ses og forfølges over en årrække. For os er finanslovsforliget blot begyndelsen, og vi har tænkt os at holde partierne, bag forliget, fast på at fortsætte udviklingen, siger hun.

Psykiatrien er nødlidende
Forligspartierne er blevet enige om at tilføre psykiatriområdet 600 millioner kroner med finansloven. Samtidig rykkes 150 sengepladser over i den almindelige psykiatri.

- Det er positivt, at psykiatrien også bliver tilgodeset. Og på høje tid. Psykiatrien er det sted, hvor vi oplever uligheden i sundhedssystemet mest tydeligt. Psykisk syge danskere dør mellem 15 og 20 år før deres medborgere. Det er et både trist og skammeligt tal, som understreger, hvor vigtigt det er, at psykiatrien igen kommer ind på den politiske prioriteringsliste, siger Mona Striib.

Hun uddyber:

- Derfor er det vigtigt, at vi holder fast i behovet for en 10-årsplan, der skal genopbygge det psykiatriske område. Ikke mindst med fokus på socialpsykiatrien og de mange mennesker med dobbeltdiagnose, som desværre ofte bliver svigtet i dag, fastslår Mona Striib.

Læs mere om: FOA
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078