23948sdkhjf

Nye regler træder i kraft til nytår: Har du HELT styr på dem?

Det varer kun et par uger: Så træder de nye regler for magtanvendelse i kraft.

Den 1. januar 2020 iværksættes reglerne og andre indgreb i selvbestemmelsesretten over for voksne. Det er Folketinget, der har vedtaget de nye regler, som blandt andre gælder for plejepersonale, der drager omsorg for voksne med betydelig og varigt nedsat funktionsevne.

Har du ikke styr på de nye regler, findes de i en række let tilgængelige formater, som Socialstyrelsen har udgivet i samarbejde med Sundhedsstyrelsen. Der er materialer til både fagpersoner på for eksempel botilbud, plejecentre eller dagtilbud.

Der er udgivet tre håndbøger, som henvender sig til hver sin målgruppe. De giver alle både overblik over regelsættet og viden om de enkelte regler og illustrerer brugen af reglerne gennem cases. Fra januar 2020 kan man også bestille trykte versioner af håndbøgerne.

Man kan også gøre det så nemt, at man kan hænge et hurtigt overblik over reglerne op centralt placeret på en opslagstavle på plejehjemmet. De findes nemlig let tilgængeligt her.

Der findes også mere omfatten undervisnings-materialet, der gennem tekst, film, refleksionsspørgsmål og quizzer giver grundig viden om regelsættet og lægger op til, at man enten individuelt eller i personalegruppen eller på uddannelsen kan reflektere over forebyggelse, håndtering og læring af magtanvendelse i egen praksis.

Socialstyrelsens YouTube-kanal giver mere viden om emnet. Og er man til de mere boglige former for undervisning, finder man al materialet her.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078