23948sdkhjf

VIDEO: Træn dine muskelsmerter væk

Hver femte henvendelse til egen læge handler om smerter i muskler eller led, og faktisk kan man i mange tilfælde selv træne smerterne mindre eller helt væk.sådan lyder det i hvert fald fra sundhed.dk, der sammen med Region Midtjylland, Region Nordjylland og Læge- og Patienthåndbogen har udviklet den nye app TrænSmertenVæk.

Målgruppen er personer, der har ondt i nakke, skulder, ryg, hofte eller knæ. Og den er gratis...

- Man kan faktisk gøre rigtig meget selv for at mindske eller helt slippe af med smerterne. Og det er her, den nye app kommer ind i billedet. Med den lige ved hånden er det nemt selv at komme i gang, forklarer David Høyrup Christiansen. David er fysioterapeut og seniorforsker ved Arbejdsmedicin i Herning - og idemanden bag appen.

Appen kan hentes til android eller Iphone pg når man har svaret på spørgsmål om smerternes art, får man et træningsprogram tilpasset netop sine udfordringer. I appen kan man løbende følge sin udvikling.

- En stor del af de patienter som søger læge på grund af smerter i muskler og led, vil kunne hjælpes på denne måde. Med den nye app tilbyder sundhed.dk et redskab, hvor patienten i samarbejde med deres læge over en periode kan afprøve, hvordan selvtræning virker på smerterne. Der vil så naturligvis være en gruppe patienter, der ikke selv kan træne deres smerter væk, men som har et behov for at komme videre til en fysioterapeut, siger David Høyrup Christiansen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.191