23948sdkhjf

Animationsfilm skal rygpatienter klogere

Op mod halvdelen af danskerne har svært ved at bruge den information, de modtager om deres helbred, korrekt. Derfor henvender et nyt projekt sig mod en gruppe af patienter, detr kan have gavn af andre metoder: En animationsfilm skal gøre det lettere at være borger med smerter i lænden.

Forskningsprojektet bliver det første af sin art. Det skal undersøge, om animationsfilm kan hjælpe borgere med lænderygsmerter med at forstå mere af den information, de modtager fra sundhedsvæsenet.

880.000 danskere har hvert år smerter i lænden. En del af dem er i forløb på tværs af praktiserende læge, kommune og hospital.

Projektet har netop modtaget en bevilling på 300.000 kroner fra UCSF Lundbeck-puljen, der skal være med til at sikre, at projektet bliver gennemført.

Det gælder information fra både praktiserende læge, Hospitalsenhed Midt og kommunerne Viborg, Skive og Silkeborg.

Projektet har netop modtaget en bevilling på 300.000 kroner fra UCSF Lundbeck-puljen.

- Vi er meget glade for bevillingen, der giver os mulighed for at få indblik i, om flere borgere forstår den information, vi giver, når vi anvender animation. Samtidig ønsker vi at undersøge, om borgerne dermed bliver bedre i stand til på egen hånd at håndtere det at have ondt i lænden. Samarbejdet mellem læger, kiropraktorer, fysioterapeuter, hospital og de forskellige kommunale indsatser giver en optimal og sammenhængende information til gavn for borgerne, siger Steffen Brun, sektionsleder i Silkeborg Kommune, på vegne af de tre kommuner.

Smerter i lænden koster samfundet 3,36 mia. kr. årligt
De danskere, der hvert år oplever lænderygsmerter, udgør en stor andel af de samlede ydelser i sundhedsvæsenet, og de står årligt bag 11.000 indlæggelser – totalt set svarende til en procent af alle somatiske indlæggelser. Det skønnes, at de samlede omkostninger for denne gruppe af patienter udgør cirka 3,36 milliarder kroner om året.

Animationsfilmene kan ses på hjemmesiderne hos kommunerne og hospitalet og hos nogle praktiserende læger. Det betyder, at de er let tilgængelige og søgbare på internettet, hvilket passer til borgernes brugeradfærd.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064