23948sdkhjf

Sosu-sejr til Mike og Cecilie

De nordjyske regionsmestre vandt DM i SOSU Skills 2020. Det blev dermed  makkerparret Mike Kevin Olsen og Cecilie Holst Christensen, der løb med sejren.

Det er både første gang vinderne kommer fra Nordjylland, og at en mandlig social- og sundhedsassistentelev er en af vinderne.

Både Mike og Cecilie er elever på SOSU Nord. Mike er ansat ved Region Nordjylland, og Cecilie er ansat ved Aalborg Kommune.

SOSU Skills er en del af Skills-konceptet, hvor de dygtigste unge på erhvervsuddannelserne kæmper om at blive danmarksmestre indenfor deres fag. Første gang var i 2011, og DM i Skills afholdes en gang om året.

I løbet af tre benhårde konkurrencedage blev deltagerne udfordret i opgaveløsning indenfor hjemmepleje, sygepleje, førstehjælp, psykiatri og meget mere, og præcis som i den virkelige verden blev der stillet store krav til deres faglighed, snarrådighed, og personlige indsigt og styrke undervejs.

Noget af det fedeste er al den læring, man har fået med hjem. Vi får jo en masse ekstra faglig viden fra det tætte samarbejde med trænerne, siger Cecilie Christensen.

 - For mig er det nok den personlige udvikling, siger Mike Kevin Olsen og fortsætter: - Jeg kan slet ikke beskrive, hvor meget man udvikler sig – ens grænser bliver hele tiden rykket, og jeg tager bare så meget med mig hjem.

SOSU-eleverne dyster på en række forskellige SOSU-faglige discipliner, i form af opgaver, der løses på en scene indenfor et afgrænset tidsrum. Opgaverne kan fx foregå på et plejehjem, en hospitalsstue, et privat hjem etc., og professionelle skuespillere agerer borgere og patienter. Deltagerne dyster i virkelighedstro opgaver, og selvom de delvist kender opgaverne på forhånd, så ved de ikke, hvordan 'borgerne’ og deres ’pårørende’ reagerer undervejs. Imens de er på scenen, følges de af en masse tilskuere, og der er dommere på scenen, som nøje vurderer deres indsats på en lang række parametre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098