23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Kommunerne vælger klippekort fra

Klippekortsordningen afskaffes af en tredjedel af hovedstadens kommuner. Det viser en undersøgelse, TV 2 Lorry har lavet.

Ældre Sagen ærgrer sig:

- Jeg synes, det er sørgeligt, at så mange kommuner vælger at afskaffe den her mulighed for de aller svageste ældre i vores samfund. Muligheden for at have social kontakt, muligheden for at komme ud og få frisk luft. At man fjerner den, synes jeg er en katastrofe, siger Per Tostenæs, der er seniorkonsulent hos Ældre Sagen til TV2 Lorry.

Alle 34 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde indførte klippekortsordningen for både svage hjemmehjælpsmodtagere og plejehjemsbeboere, efter at ordningen blev indført. Men efter kommunerne nu får pengene via bloktilskuddet - og kommunerne selv kan vælge om de vil bruge pengene på klippekortordningen eller ej - er klippekortene så småt blevet udfaset eller reduceret.

I finanslovsaftalen tilbage fra 2015 blev der afsat 75 millioner kroner - og i 2016 blev beløbet hævet til 150 millioner kroner årligt - til et klippekort til ekstra hjælp for de svageste hjemmehjælpsmodtagere.

Klippekortet til glæde for  plejehjemsbeboere blev indført med finansloven for 2017, hvor der blev afsat 380 millioner kroner årligt til ordningen fra 2017 og frem.

Stevns Kommune er blandt kommunerne, der har droppet ordningen.

Ifølge formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Stevns Kommune, Henning Urban Dam Nielsen, har det været nødvendigt at skære klippekortsordningen fra. Han siger til TV2 Lorry:

- Baggrunden for at afskaffe ordningen er den enkelte, at vi har voldsomme stigninger på ældreområdet. Vi har derfor rigtig svært ved at få indtægter og udgifter til at stemme overens. Så alle de midler, vi har, bliver vi nødt til at bruge til det helt basale såsom hjemmepleje og plejecentre, forklarer Henning Urban Dam Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.812