23948sdkhjf

Millioner til flere SOSU-elever og plejeledelse i Aalborg

Manglen på sosu-personale skal adresseres og i Aalborg Kommune gør de nu en indsats, idet Magistraten har indstillet til Aalborg Byråd, at der anvendes 12,5 mio. kr. til elevpladser, SOSU-assistenter og sundhedshjælpere, og at der anvendes 2,1 mio. kr. til opkvalificering af ufaglærte.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Midler skal findes i trepartsmidler. 

*Ved byrådets vedtagelse af budgettet for 2019-2022 blev det besluttet, at der skulle oprettes 24 ekstra elevpladser til SOSU-assistenter, udover de ca. 100, der allerede eksisterede, ligesom byrådet  besluttede i budget 2020-2023, at der skal etableres yderligere elevpladser til 44 social-og sundhedsassistenter og 26 social-og sundhedshjælpere.

50 ekstra elevpladser* skal finansieres inden for rammen på 17,5 mio. kr., som er Aalborg Kommunes andel af trepartsmidlerne, der er aftalt mellem Regeringen, KL og FTF/AC/LO.

2,9 mio. kr. skal anvendes til voksenelever med 1,3 mio. kr. og til lederuddannelse på diplomniveau og tværgående HR-initiativer med 1,6 mio.

Aalborg Kommune har desuden igangsat en lang række initiativer - såsom kampagner, elevambassadører, synliggørelse af karriereveje mm.

- Jeg er rigtig glad for, at Magistraten er enige om, at vi skal prioritere de borgernære ydelser, hvor vi samtidig får skabt flere elevpladser. Det er enormt vigtigt, at vi får opkvalificeret flere ufaglærte på områder, hvor vi ved, at der bliver stor efterspørgsel de kommende år med det voksende antal ældre og de flere små børn i Aalborg Kommune, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen og understreger:

Aalborg Byråd skal tage stilling til Magistratens indstilling vedrørende anvendelse af de samlede trepartsmidler på byrådsmødet mandag den 10. februar 2020.

Magistraten er i øvrigt Aalborg Kommunes koordinerende organ, der tager sig af alle de opgaver, der kræver samordning, eller som ikke kan løses i de enkelte kommunale afdelinger. Borgmesteren er selv formand for Magistraten.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078