23948sdkhjf

Gladsaxe styrker rekruttering af SOSU’ere

Gladsaxe Kommune har i et forsøg på at begrænse frafaldet blandt sosu-elever ansat 16 borgere i såkaldte uddannelsesstillinger af et års varighed. Det skete for et år siden.

Under ansættelsen har de kunnet snuse til faget og samtidig få hjælp og vejledning til at søge videre uddannelse, hvis de har ønsket det.

FOA har i en fremskrivning vurderet, at der i 2028 vil mangle 41.000 ansatte på SOSU-området i landets kommuner.

- Vores SOSU-skole oplever et stort frafald af elever, og samtidig er det særligt svært at få besat pladserne på hjælperuddannelsen. Derfor kan dem, der er interesserede i at lære mere om faget, altså snuse til det i et år hos os. Samtidig tilbyder vi sprog- og mentorhjælp, for at fjerne nogle af de forhindringer, der ligger i vejen for videre uddannelse, fortæller Anne Kristensen, leder af hjemmeplejen i Gladsaxe.

Ud af de 16 er to gået videre på SOSU-assistentuddannelsen, mens seks er på vej på SOSU-hjælperuddannelsen i 2020. Derudover er to startet på grundforløbet til SOSU-uddannelserne, en har besluttet sig for at læse til læge, tre overvejer stadig hvad de skal, mens to er faldet helt fra.

Hjemmeplejen i Gladsaxe har besluttet at ansætte endnu et hold i starten af 2020. I øjeblikket er over 40 ansøgere udvalgt til samtaler.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08