23948sdkhjf

FIK DU LÆST: Plejehjemsbeboere vinder over Hjørring kommune i speget sag

Det var ikke i orden, da Hjørring Kommune lavede plejeboliger om til ældreboliger, fastslår Ankestyrelsen.
Det slår Ankestyrelsen fast i en sag om plejecentret Havbakken i Tornby, oplyser Ældre Sagen.

Siden 1. november sidste år har kommunen drevet Havbakken som ældreboliger med almindelig hjemmepleje og ikke som før et plejecenter med fast plejepersonale.

Det har skabt vrede hos de ældre. Så Ældre Sagen valgte at stævne kommunen. Ankestyrelsen har nu givet de ældre medhold i sagen. Den har pålagt kommunen at genoptage den oprindelige hjælp.

- Du har fortsat ret til levering af hidtidig hjælp gennem det faste tilknyttede personale, der skal være på et plejecenter, og ikke gennem anden leverandør, for eksempel kommunens hjemmepleje.

- Kommunen skal derfor genoptage den bevilgede hjælp gennem den bevilgede servicepakke fra plejecentrets faste personale, står der ifølge Ældre Sagen i afgørelsen.

Meldingen glæder Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup.

- Det har været et trist forløb, som har haft helt uacceptable konsekvenser for beboerne, der burde kunne have tillid til deres kommune, siger han i en skriftlig kommentar.

Magasinet Pleje har i første omgang ved en fejl skrevet, at plejehjemsbeboerne havde vundet over Aalborg kommune. Det beklager vi.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094