23948sdkhjf

Nu er der 100 nye sygeplejersker på vej til region

Regionsrådet i Region Nordjylland tilfører ekstra penge til regionens hospitaler. Penge, der kommer fra finansloven og skal bruges til at skaffe nye ekstra sygeplejersker.

Det er Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland, der får glæde af midlerne og kan se frem til 100 nye sygeplejersker. 

- I Nordjylland har vi politisk aftalt, at de ekstra sygeplejerskehænder især skal rettes mod de akutte og medicinske områder samt det nære og udadvendte sundhedsvæsen. Her ved vi, at presset er rigtig stort, så det er glædeligt, at der kommer et løft, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Der tilføres alene i år omtrent 25 millioner kroner til Aalborg Universitetshospital, mens Regionshospital Nordjylland får tilført lidt over 6 millioner kroner.

I finansloven for 2020 og 2021 er der afsat midler til 1.000 ekstra sygeplejersker i alle landets regioner. For Region Nordjylland betyder det mulighed for ansættelse af cirka 50 sygeplejersker i år. Fuldt indfaset i 2021 betyder det cirka 100 sygeplejersker ekstra.

- Der er kun få ledige sygeplejersker i Danmark, så hospitalerne skal have arbejdshandskerne på for at få mest muligt for pengene. Der er forskellige måder at arbejde med det. Det er allerede aftalt med Danske Regioner og regeringen, at flere sygeplejersker skal på fuld tid. En handlingsplan for det skal vi politikere nu også til at se på her i regionen, siger Ulla Astman.
Der er med finansloven også afsat yderligere omkring 600 millioner kroner på landsplan til en styrkelse af psykiatrien.

For at sikre, at der for pengene findes så mange sygeplejersker som overhovedet muligt, har Regionsrådet også besluttet at nedsætte en administrativ følgegruppe, der skal sikre, at der bliver gjort en maksimal indsats for at skaffe flere sygeplejersker.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094