23948sdkhjf

Gratis hjælp fra rejsehold skal nedbringe sygefravær

Fra i dag kan offentlige arbejdspladser få hjælp af et nyt rejsehold til at nedbringe deres sygefravær. Samtidig lanceres hjemmesiden sygefravær.dk med redskaber, der skal understøtte fælles handling for færre sygedage.

Det er Beskæftigelsesministeriet, der har sendt nyheden om rejseholdet ud idag.

Det er ikke mindst i plejesektoren, at arbejdspladserne kan få ekstra hjælp til at knække sygefraværskurven. Rejseholdet er et gratis tilbud. Det kan for eksempel være et plejehjem, der er udfordret af mange forflytninger af beboere.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Mange offentlige arbejdspladser har allerede stort fokus på at forebygge sygefravær - og der er nogle steder opnået rigtig flotte resultater. Det viser, at det godt kan lade sig gøre at nedbringe sygefraværet med den rigtige indsats.

- Men vi må også se i øjnene, at højt sygefravær stadig er en udfordring på mange offentlige arbejdspladser. Og vi skal forebygge, at man bliver syg som følge af arbejdet - det er der bred enighed om. Derfor vil vi iværksætte en række initiativer, som kan være med til at forebygge det.

De får samtidig adgang til nogle nye handlingspakker på hjemmesiden sygefravær.dk. I pakkerne indgår nogle af de bedste redskaber til at forebygge og håndtere sygefravær samt til at hjælpe sygemeldte godt tilbage til jobbet.

- Ud over tilbuddet om målrettet hjælp fra rejseholdet vil vi med sygefravær.dk give alle arbejdspladser redskaber til at nedbringe sygefraværet i en travl hverdag. De skal understøtte, at ledelse og medarbejdere arbejder tæt sammen, for det skaber de bedste resultater, siger Peter Hummelgaard.

Det er også muligt for arbejdspladserne at ringe til en nyoprettet hotline om sygefravær. Her vil rejseholdskonsulenter sidde klar til at give hurtig sparring om udfordringerne med sygefravær.

Der er desuden tildelt ca. 50 mio. kr. til offentlige arbejdspladser, der ønsker at arbejde målrettet og systematisk med sygefravær og trivsel. Anden runde af puljen - som også er på 50 mio. kr. - udmeldes inden længe.

Tiltagene udspringer af den tidligere VLAK-regerings aftale fra januar 2019 med KL og Danske Regioner, som med initiativer for i alt 145 mio. kr. skulle nedbringe sygefraværet i det offentlige.

Det gennemsnitlige sygefravær på grund af egen sygdom og arbejdsulykker var i 2018 i kommuner og regioner hhv. 13,1 og 12,0 dage pr. fuldtidsansat og ca. 7, 6 dage i staten.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.099