23948sdkhjf
>

Sløret løftet for tilsyn i 2020

"Styrelsen for Patientsikkerhed har udvalgt en række områder for det sundhedsfaglige tilsyn i 2020. Nogle af områderne er nye, mens andre er gengangere fra 2019, hvor der er konstateret større problemer af betydning for patientsikkerheden og derfor er grund til at fortsætte tilsynsbesøgene i 2020."

Sådan skriver styrelsen torsdag i en pressemeddelelse, der nu løfter sløret for tilsyn i 2020.

Styrelsen for Patientsikkerhed har udvalgt en række områder til planlagte tilsyn i 2020: Det drejer sig blandt andet om bosteder (plejehjem), plejeområdet og digitale sundhedstilbud.

- På nogle af disse områder er der de foregående år konstateret større problemer af betydning for patientsikkerheden. Det er derfor grund til at fortsætte tilsynsbesøgene ud fra en risikovurdering, fortæller overlæge og enhedschef Charlotte Hjort.

Foruden de udvalgte områder vil det sundhedsfaglige tilsyn i 2020 blandt andet have fokus på ortopædkirurgi, speciallægeerklæringer, apopleksi (blodprop eller blødning i hjernen) og risikosituationslægemidler, herunder antitrombosebehandling (behandling mod blodpropper) og behandling med lavdosis Methotrexat.

Flere målepunkter for tilsynene er klar
En række målepunktssæt er allerede klar til brug for tilsynsbesøgene. Målepunkterne kan også bruges til læring for de behandlingssteder, der ikke får tilsyn.

For nogle af områderne arbejder Styrelsen for Patientsikkerhed med at udvikle tilsyn med fokus på patientforløb. Det drejer sig blandt andet om områderne inden for apopleksi (blodprop eller blødning i hjernen) og ortopædkirurgi. På disse tilsynsbesøg bliver der fokuseret på overgange både mellem afdelinger på sygehuset og mellem sygehus og primærsektor.

Målepunkterne bliver offentliggjort på styrelsens hjemmeside, når de har været i offentlig høring. 

- Vi fortsætter selvfølgelig også de reaktive tilsyn, når vi bliver bekendt med mulige problemer på et behandlingssted. Og så kan der komme øvrige områder til i løbet af året, hvis vi bliver opmærksomme på, at der er områder med særlige problemer af betydning for patientsikkerheden, siger Charlotte Hjort.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078