23948sdkhjf

Millionprojekt skal forhindre stress hos hospicemedarbejdere

962.091 kroner. Det er den kontante tilførsel af midler, som Foreningen Nærvær Omkring Døende får til tildelt af Velliv Foreningen til et pilotprojekt, der sigter mod at forebygge stress og udbrændthed hos hospicemedarbejdere.

Læs også: Overtegnet: Hovedstadens hospicer må afvise døende

Det oplyser Velliv Foreningen i en pressemeddelelse.

Medarbejdere på landets hospices er i særlig risiko for mentale sundhedsudfordringer, mener forsker, fordi det kræver virkeligt nærvær og en udviklet empati, når man som hospicemedarbejder hver dag omgås mennesker, der er døden nær.

Projektet er udviklet i et samarbejde mellem formand for foreningen, Ann Ostenfeld-Rosenthal, og Hanne Bess Boelsbjerg fra Aarhus Universitet, som er forsker på projektet. De er glade for, at der nu kommer fokus på en udsat gruppe medarbejdere.

- Det er ikke svært at forestille sig, at man som hospicemedarbejder hver dag skal bruge sin empati og fokusere på at være nærværende. Det kan være et hårdt psykisk arbejdsmiljø at færdes i, og vi ved fra internationale undersøgelser, at hospice-medarbejdere er i høj risiko for at blive ramt af stress og udbrændthed. Derfor er vi glade for, at vi nu sætter et projekt i gang med fokus på forebyggelse, siger de.

Om projektet

  • Projektet sigter mod at forebygge stress, udbrændthed, psykisk sygdom og sygefravær ved at forbedre resiliens og indføling hos medarbejderne og herigennem forbedre det psykiske arbejdsmiljø.
  • Der arbejdes ud fra hypotesen om, at konfrontation med lidelse kan håndteres, så den virker mindre mentalt belastende. Dette sker ved at træne opmærksomhed på tanker, følelser og kropsfornemmelser. Herigennem trænes evnen til at forblive nærværende og medfølende.
  • Der er tale om et pilotprojekt, men det forventes at metoden skal undersøges nærmere i et større tværfagligt projekt for derefter - ifald resultaterne er positive - at udbredes til andre institutioner.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.281