23948sdkhjf

Frederikshavn får ny borgerjournal

I 2021 får hjemmehjælpere, sosu-assistenter, hjemmesygeplejersker og socialarbejdere i Frederikshavns Kommune et nyt journalsystem til at understøtte deres daglige opgaver med kommunens borgere.

Frederikshavns Kommune har indkøbt borgerjournalsystemet Columna Cura, som i forvejen anvendes af fire nordjyske kommuner. Frederikshavn bliver dermed den 33. kommune i Danmark til at vælge løsningen, som er udviklet af den danske softwarevirksomhed, Systematic

Det oplyser Systematic i en pressemeddelelse.

-  Efter en grundig udbudsproces har vi besluttet, at Columna Cura skal være vores fremtidige omsorgssystem. Løsningen passer godt til de behov, vi har, og vi ser frem til en god understøttelse af det daglige arbejde hos vores borgere. Omsorgsområdet er vigtigt for os. Vi får flere ældre, der har brug for hjælp, og vi skal hele tiden tænke i nye baner. Det tror vi på, at Columna Cura kan hjælpe os med på en god måde, siger social- og sundhedsdirektør, Rikke Albrektsen.

Columna Cura er designet til brug på de tablets, som pleje- og omsorgspersonale ofte har med rundt hos borgerne – men den fungerer lige så godt på computer.

Til stede i Nordjylland
De øvrige nordjyske kommuner, som allerede anvender Systematics borgerjournalløsning, er Hjørring, Thisted, Vesthimmerland og Aalborg.

I sommeren 2019 valgte Region Nordjylland Systematics elektroniske patientjournalløsning, Columna CIS, til sygehuse, og det baner vejen for et givtigt samarbejde, som kan styrke socialområdet og patient- og ældreplejen i hele regionen, mener Henrik Jespersen.

Han hæfter sig desuden ved, at der i Region Nordjylland er stor erfaring med telemedicinske projekter, som Systematic skal levere infrastrukturen til. Også dette understøttes af borger- og patientjournalsystemerne fra Systematic.

Efter planen tager Frederikshavns Kommune borgerjournalen i brug i begyndelsen af 2021.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109