23948sdkhjf

Behov for plejeboliger større end antaget

Stevns Kommunes Social- og Sundhedsudvalg har valgt at klarlægge behovet for plejeboliger i de kommende 10 år. Nye tal peger nemlig på, at presset på plejeboliger frem til 2030 ser ud til at blive større end hidtil antaget. Det skriver Sjællandske.

Kommunalbestyrelsen har vedtaget en plejecenterplan, der omfatter et nyt plejecenter i Store Heddinge, men allerede før byggeriet er gået igang taler man om at prioritere endnu flere plejehjemspladser.

- ... vi vil allerede i de kommende år se et stigende pres, som vil øge den generelle venteliste, hvor der er to måneders maksimal ventetid. Derfor er det værd at overveje, om vi skal bygge flere pladser allerede i første etape for at imødekomme efterspørgslen. Det er altid en balancegang, for vi er ikke interesserede i at have plejeboliger stående tomme længere end højst nødvendigt, siger udvalgsformand Henning Urban Dam Nielsen (S) til Sjællandske.

Planen er, at der skal tages første spadestik i løbet af i år. Byggeriet skal opføres i to etaper, og første etape skal, ifølge planen, være klar til indflytning ultimo 2021 og rumme 20 pladser. Anden etape rummer yderligere 35 pladser, som skal tages i brug i 2025. Men om planen holder, hvis antallet af plejehjemspladser udvides, vides endnu ikke.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173