23948sdkhjf

Nye plejeprojekter og ældrecentre på vej

Hjælpemiddeldepot
På investeringsoversigten for 2020 har Kalundborg Kommune afsat et rådighedsbeløb på 1,458 mio. kr. til flytning, samling og etablering af hjælpemiddeldepot, og beløbet søges nu anlægsbevilget.

Kommunalbestyrelsen besluttede i 2019 at hjemtage driften af hjælpemiddeldepotet fra Vestsjællands Beredskab. I den forbindelse planlægger kommunen at etablere et nyt samlet depot på brandstationen i Gørlev, hvor der er mulighed for at udvide i forhold til det nuværende depots størrelse./Kalundborg Kommune

Renovering
Ishøj Byråd godkendte i september 2019 en omlægning af akutboliger på Ishøj Søvej 3 til fleksible akutværelser/afklaringspladser. Det har imidlertid vist sig, at en mindre del af Ishøj Søvej 3 er i en dårligere forfatning end først antaget, og derfor er det nu besluttet at justere projektet, så den del af bygningen, der er dårligere end forventet, rives ned og nyopføres./Ishøj Kommune

Elevator
Fredericia Byråd har frigivet de 40 mio. kr., der er afsat på årets budget til Fredericia Sundhedshus.

Pengene skal blandt andet bruges på udskiftning og forbedring af elevatorer og til at istandsætte stueetagen i B-bygningen.

Dertil kommer blandt andet kloakreparationer, forbedring af parkeringsområderne og etablering af en træningsbane og en legeplads./Fredericia Kommune

Hal, daginstitution og plejehjem
Randers Byråd afsatte med budgetaftalen gældende for 2020-2023 anlægsmidler til etablering af en hal, en daginstitution og et plejehjem i bydelen Dronningborg. Byggerierne var på byrådets dagsorden på seneste møde, og her blev det blandt andet besluttet, at forvaltningen skal iværksætte planlægning og udførelsen af et kick-off arrangement.

Det blev også besluttet, at forvaltningen iværksætter et bygherrerådgiver-udbud og forundersøgelser for mulig fundraising. Endelig besluttede byrådet, at projektet udbydes som totalentreprisekonkurrence og i en omvendt licitation.

Der er afsat 20,3 mio. kr. til ny daginstitution i Dronningborg i 2022.

Til det nye plejecenter i bydelen er der afsat 62 mio. kr. i år og 58 mio. kr. næste år. Dertil kommer 10 mio. kr. til serviceareler. Centret skal indeholde 60 lejligheder.

Til den nye hal, som skal erstatte den nuværende Dronningborghal, er der reserveret 9 mio. kr. i 2121 og 10 mio. kr. i 2022.

Hallen kan enten bygges af Randers kommune for de afsatte 19 mio. kr. minus minus eventuelle nedrivningsomkostninger af nuværende hal, eller den kan bygges af Randers Idrætshaller, hvor Randers Byråd bidrager med de 19 mio. kr. Med sidstnævnte model kan der måske tilvejebringes penge til et større og mere visionært projekt.

Forvaltningen foreslår at der udarbejdes en fælles vision for samspillet mellem plejecenter, hal og daginstitution./Randers Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094