23948sdkhjf

Råd: Byg akutpladser på plejehjem

To medlemmer af Holbæk Ældreråd kommer nu med et godt råd til Holbæk Kommune og Region Sjælland i bestræbelserne på at løse udfordringen med specialiseret behandling efter udskrivelse af ældree fra sygehuset: Indret akutstuer, når der bygges et nyt plejehjem. Udgiften skal kommunen og regionen deles om.

- Sygehusene specialiseres, og sengene skal bruges til svært syge. Sundhedshuse, sundhedsklinikker og hjemmeplejen overtager efterbehandlingen og opgaver som kronisk syges kontrolbesøg. Region og kommune har en fælles interesse og opgave i at mindske indlæggelser og genindlæggelser, siger de to ældrerådsmedlemmer til Dagbladet Sjællandske.

Det er ingen umulig økonomisk opgave at dele udgifter, viser samarbejdet om sygeplejerskeuddannelse og fælles ambulatorium i Holbæk.

- Det er vigtigt, borgere ikke lander mellem to stole. Det skal afklares, hvem der har ansvar for behandling efter udskrivelse, til den praktiserende læge tager over, understreger Elsebeth Ensted.

Et puljestøttet projekt har indtil videre sendt et udgående geriatrisk team fra Holbæk Sygehus med tværfagligt personale til folks hjem efter udskrivelse fra Holbæk Sygehus, men projektet er midlertidigt slut og nu skal der findes en ny form at føre det videre på.
Region Sjælland har bevilget fire millioner og Holbæk en million kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095