23948sdkhjf

Lagenet der får arbejdet til at glide

Plejen omkring sengen skal være behagelig for immobile borgere samt skånsom for medarbejderne. Master Turner teknologien, der var markedets første vendelagen i 90’erne, er blevet videreudviklet af master care A/S.

Mange medarbejdere kender udfordringerne med at flytte sengeliggende borgere, som er meget lidt selvhjulpne og har brug for hjælp til de fleste forflytninger. ”Er borgeren immobil, og ligger på en Master Turner, så skal der meget lidt muskelkraft til for at skabe bevægelse. Det skyldes den særdeles lave friktion mellem madrascoveret og Master Turner vendelagenet. Den øgede mobilitet virker derfor tryksårsforebyggende i sig selv”, forklarer Hákun Pyndt Jacobsen, der er produkt- og forflytningsspecialist hos master care, hvis produkter findes i en lang række kommuner. Master Turner vendeteknologien kan også bruges til urolige eller hyper aktive borgere, fordi lagenet bevæger sig så let, at friktionen sker mellem vendelagen og madrascover i stedet for hud og lagen. Desuden er Master Turner let at håndtere i vaskesituationen, fordi økovattet fylder og vejer mindre.

Færre smerter og bedre søvn Materialerne understøtter blide rolige bevægelser, som også er med til at sikre borgeren færre smerter og dermed en bedre søvn. Hos master care har de god erfaring med at bruge vendelagenet til borgere med en nedsat kognitiv funktion. ”Mange demente bliver bange eller udadreagerende, når de skal have hjælp med forflytning, men med kombinationen af Master Turner og mavekilen undgår de følelsen af at tilte, og det skaber mere velvære for både borger og personalet den demente borger bliver mere tryg”, forklarer Hákun Pyndt Jacobsen. Master Turner systemet fås i forskellige størrelser og varianter. Systemet bør kombineres med master care skumkiler i viskoelastiske, som er med til at støtte kroppen. Håndtagene langs siden og enderne kan kobles til lift eller benyttes ved manuel håndtering.

"Mange demente bliver bange eller udadreagerende, når de skal have hjælp med forflytning, men med kombinationen af Master Turner og mavekilen undgår de følelsen af at tilte" Hákun Pyndt Jacobsen, produkt- og forflytningsspecialist, master care

Teknologien klarer vasketest Master Turner er lidt dyrere end konkurrenternes bud, men den vinder i vasketests, hvilket også betyder lang levetid. Master Turner, der produceres i EU og kvalitetstestes i Danmark, er et velafprøvet produkt, der kan stå distancen. – Vi er meget bevidste om materialevalg. Gode materialer glider bedre og tåler mere slid. Det, kombineret med nærhedsprincippet i produktionen, gør, at Master Turner produktionen er mere skånsom for miljøet, end hvis vi ”bare” gik efter at producere det så billigt som muligt, siger Hákun Pyndt Jacobsen. master care udvikler og producerer forflytnings- og aktiveringshjælpemidler og har igennem mange år specialiseret sig i forflytning; et område, som virksomheden i dag er eksperter i.

Læs mere på www.master-care.dk

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141