23948sdkhjf

Kipsystemet der giver bedre søvn

Ekamove er et trykaflastende kipsystem, der automatisk vender borgeren. Teknologien sikrer ikke blot den bedste søvn, men skåner også medarbejderne for tunge løft og sparer personale.

De borgere, der ikke selv kan vende sig i sengen, oplever ofte en uro i kroppen af at være tvunget til at ligge helt stille. Stilstanden forstyrrer ikke blot vitaliteten, men kan også være med til at forårsage smertende tryksår, som er svære at få til at hele. Med Ekamove kan medarbejderne frit vælge lejringens cyklus og hyppigheden af, hvornår borgeren skånsomt skal tiltes mellem 0 og 35 grader – alt efter sygdomsbillede og personens statur. For at skabe den maksimale sikkerhed bliver systemet overvåget af en sensor, og sengeheste beskytter borgeren.
”De blide bevægelser i Ekamove fremmer blodcirkulationen og kan dermed være med til at forebygge og behandle tryksår. Ekamove giver også mere velvære og skaber ro om natten. Systemet klarer opgaven, så medarbejderne ikke skal ind og vende patienten flere gange om natten, fortæller Jan Johansen,” der er CEO hos Surcon Care Line ApS.

Sikrer bedre arbejdsmiljø
Ofte vil opgaven med at vende en patient kræve to medarbejdere, som skal arbejde sammen. Så Ekamove sikrer også et bedre arbejdsmiljø og frigiver varme hænder på
arbejdspladserne. Det er især en fordel i aftentimerne og om natten, hvor nattevagter tit er nødt til at vente på hinanden for at tilse borgeren. Når systemet klarer vendingen
eller sidelejringen, får personalet også mere tid til plejen af borgeren.
”Kipsystemet lindrer smerter, fordi materialerne sikrer blide vendinger uden friktionen, som forårsager smerterne. Systemet er fleksibelt og kan bruges af alle borgere, der har en vægt mellem 35 og 300 kg,” siger Jan Johansen.

"Kipsystemet lindrer smerter, fordi materialerne sikrer blide vendinger uden friktion"
Jan Johansen, CEO hos Surcon Care Line ApS

Fleksibelt kipsystem
Ekamove kan bruges sammen med en god skummadras, og producenten Surcon Care Line ApS forhandler specielle madrasser i målene 80-120 cm. Madrasserne fås i forskellige hårdhedsgrader, og derudover kan man tilkøbe støttende skumstykker og lejringspuder, der kan bruges sammen med kipsystemet. Skumstykkerne og lejringspuderne giver ekstra støtte og tryghed, hvilket kan være en fordel til demente brugere. Ekamove er let at installere på næsten alle typer senge og kan anvendes med andre elektriske systemer som loftslifte, sejl eller evt. andre vendesystemer.

www.surcon.dk

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079