23948sdkhjf

Kommuner jagter corona-viden: Nu kommer styrelse med nyt

Kommunerne efterlyser i vid udstrækning mere viden og retningslinjer for corona-virus efter det torsdag morgen kom frem, at den første dansker er smittet.

Derfor har Sundhedsstyrelsen i dag øget informationsindsatsen omkring COVID-19.

- Vi har i dag sendt et nyt informationsmateriale ud, målrettet til en lang række aktører og organisationer, lyder det fra styrelsen, som Magasinet Pleje har talt med.

Erklæringen af 'patient 0' i Danmark ændrer dog ikke på den aktuelle risikovurdering, som Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen udsendte i tirsdags, og vurderingen er fortsat, at der er lav risiko for, at vi vil se udbredt smitte i det danske samfund.

Ikke desto mindre er både hjemmepleje og plejehjem i beredskab, da det er kendt, at det oftest er ældre og mennesker med kroniske sygdomme, der er i størst risikogruppe, hvis smitten breder sig.

Styrelsen har blandt andet sendt en video på gaden med information til korrekt håndvask. Det er nemlig også et faktum, at den bedste måde at beskytte sig mod virus er god hygiejne.

Styrelsen skriver dog også, at der på nuværende tidspunkt ikke er grund til særlige forholdsregler omkring arrangementer med mange mennesker.

Information af landets kommuner
Sundhedsstyrelsen har i koordination med KL sendt et brev til landets kommuner. I brevet er der information til kommunerne om deres opgaver i sundhedsberedskabet. Der er især fokus på kommunernes pligt til at yde bistand i tilfælde af karantæne og isolationsbehandling af borgere i hjemmet. Da kommunerne også er store arbejdspladser, får de samtidig den information om håndtering på arbejdspladser ved mulig smitte blandt medarbejdere, som også er sendt til virksomheder og andre arbejdspladser.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125