23948sdkhjf

Forskning i hjertevarm omsorg

Center for Forskning i Klinisk Sygepleje opruster på forskning - tre adjunkter med sygeplejeuddannelse som baggrund skal forske i blandt andet palliative behov og ’særligt meningsfulde øjeblikke’

Center for Forskning i Klinisk Sygepleje (CFKS) har fået tildelt ressourcer fra VIA University College til at ansætte to lektorer og tre adjunkter til centret.

De fem nytilknyttede skal løfte den sygeplejefaglige forskning på CFKS yderligere og styrke centrets position.

- Vi glæder os utroligt meget til at tage imod vores nye forskningskolleger. Sammen kan vi styrke forskningen i sygeplejefaget til gavn for både patienter og fremtidige sygeplejersker, siger Raymond Kolbæk, centerleder ved CFKS, som har base på Regionshospitalet Viborg.

To nye forskere
De to lektorer, Sine Marie Herholt Lumholt og Camilla Askov Mousing, er begge ph.d’ere og har base på sygeplejerske-uddannelsen på Campus Randers.

CFKS er et unikt samarbejde mellem Hospitalsenhed Midt, Sygeplejerskeuddannelsen på VIA University College og Deakin University, Melbourne-Australien. Formålet med centret er at fremme forskning, udvikling og undervisning inden for klinisk sygepleje.

Sine Marie Herholt Lumholt forsker i, hvordan særligt meningsfulde og skønne øjeblikke og situationer af omsorg kan ’tale til sygeplejersker’, og hvordan de derfra kan vise vej til nye måder at løse opgaver på inden for sygepleje.

Camilla Askov Mousing forsker i at øge sundhedsprofessionelles evner til at identificere palliative behov og iværksætte lindrende behandling hos borgere med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL).

Tre nyansatte adjunkter
De tre adjunkter, Lene Tougaard, Karen Olesen og Dina Kulenovic, kommer alle fra sygeplejerskeuddannelsen, Campus Viborg, og de skal have deres forskningsdel i deres adjunktperiode hos CFKS.

Lene Tougaard og Karen Olesen har fokus på studerendes læringsrum og læringsmuligheder i klinisk praksis. De er begge knyttet til post.dok projektet ’Fra fler- til ensengsstuer’, som forskningssygeplejerske Susanne Friis Søndergaard er leder af.

Dina Kolenovic udfører et pilotprojekt for at blive klogere på fænomenet, hvor patienter og pårørende i stigende grad kontakter sygeplejersker på deres private konti på sociale medier for at få ændret mødetider eller har spørgsmål til deres behandling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.603