23948sdkhjf

Værnemidler sikret i Aarhus

Det er strømmet ind med henvendelser fra private virksomheder, som har hjulpet til at sikre lageret af værnemidler i Aarhus Kommune, lyder det fra kommunen.

Kitler, masker, sprit og handsker, der bliver brugt i arbejdet med corona-smittede borgere i Aarhus Kommune, er dermed sikret for en tid.

I sidste uge bad Aarhus Kommune om hjælp til at sikre status på værnemidler og siden har ca. 50 private virksomheder, borgere og institutioner budt ind.

Værnemidlerne skal bruges af medarbejderne i Sundhed og Omsorg og Sociale Forhold og Beskæftigelse, på plejehjem, i hjemmeplejen, botilbud, herberger og tilbud til socialt udsatte.

- Det er fantastisk at mærke opbakningen i en periode med kriseberedskab. Det er strømmet ind med henvendelser, og jeg håber, vi har svaret dem alle sammen. Status lige nu er, at vi har værnemidler til ugens udgang og med de aftaler, vi har indgået med nye leverandører, har jeg ro i maven til, at vi kan klare det i en længere periode. Som én af virksomhederne sagde, så er man stolt af at være dansker, siger Elin Kallestrup, kvalitetschef, Sundhed og Omsorg.

Værnemidlerne bliver også brugt på Vikærgården, hvor Sundhed og Omsorg har skabt plads til at modtage borgere fra Aarhus Universitetshospital, som er smittede med coronavirus og fortsat skal have pleje.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125