23948sdkhjf

Nye plejeprojekter og ældrecentre på vej

Ældrecenter
Brøndby Kommunes projekt Ældrecenter i Vesterled er siden kontraktindgåelsen med Rubow arkitekter i september blevet udviklet, så der nu foreligger et dispositionsforslag, som Social- og Sundhedsudvalget anbefaler til byrådets godkendelse.

Ældrecentret får 152 boliger, og bliver dermed det største ældrecenter i Brøndby Kommune. Der bliver tale om 74 almene plejeboliger, 30 boliger i skærmet afsnit, 30 flexpladser samt 18 rehabiliteringspladser, og de indrettes i størrelser fra 36 til 43 kvm. Dertil kommer fællesarealer.

Ældrecentrets boliger og fællesarealer fordels på fem selvstændige bygninger med et parklignende uderum, hvor naboer og andre aktører inviteres ind på stiforløb, der blandt andet løber mellem bygningerne og ned til det naturskønne åbne regnvandsbassin syd for grunden./Brøndby Kommune

Handicap-rampe
Nordfalster Idræts- og Kulturcenter har anmodet Guldborgsund Kommune om tilskud eller låneadgang på op til 90.000 kr. eksklusive moms til brug for etablering af en handicaprampe og et handicaptoilet, således at alle kan få adgang til området og kan udnytte alle hallens og foreningernes aktiviteter.

Kultur, fritid og bosætningsudvalget besluttede på sit seneste møde at imødekomme ansøgningen./Guldborgsund Kommune

Boliger og plejehjem
Silkeborg Byråd har besluttet at fremlægge forslag til lokalplan 32-010 Område til boliger og plejehjem i Voel og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg i offentlig høring i fire uger.

Det nye plangrundlag baner vej for et friplejehjem med 24 boliger samt 20 åben-lave boliger og 23 tæt-lave boliger i Voel.

Ansøger er Atra Arkitekter, Holstebro og initiativtager til friplejehjemmet er Jon Pugholm./Silkeborg Kommune

Ombygning af ældrecenter
Udvalget for Teknik og Miljø og Det Sociale Udvalg i Morsø Kommune har sagt ja til, at der frigives 200.000 kr. til projektudvikling af en ombygning af Vejerslev Ældrecenter i Vils.

En arbejdsgruppe har udarbejdet et forslag til ombygning af seks ældreboliger til plejeboliger ved ældrecentret, ombygning af de nuværende 12 demenspladser til 10 plejeboliger samt renovering af eksisterende personalefaciliteter på førstesalen i hovedbygningen og etablering af ny herreomklædning i kælder.

Den foreslåede tidsplan for ombygningsarbejderne lyder på ombygning af de seks boliger fra ultimo oktober 2020 til marts 2021. Demensafsnittet i Vejerslev ombygges i perioden februar 2021 til september 2021, og sideløbende hermed renoveres og etableres omklædningsfaciliteterne./Morsø Kommune

Botilbud
Regionsrådet i Region Midtjylland har godkendt, at botilbuddet Sct. Mikkel i Viborg udvider sin kapacitet med 15 døgnpladser til yngre voksne borgere med socialpsykiatriske problemstillinger. Samtidig har Regionsrådet givet givet en projekteringsbevilling på 1 mio. kr..

Ifølge planerne etableres der på adressen Sønderparken 5 både 15 lejligheder og fællesfaciliteter i form af opholdsstuer og sanserum. Herudover ønskes administrative faciliteter, som kan imødekomme de begrænsede faciliteter i det eksisterende botilbud. Endvidere vil der i parterre blive etableret et cafémiljø og udenfor et attraktivt udeareal.

Den foreslåede ombygning af Søndersøparken 5 er budgettet til en anlægsudgift på 16 mio. kr./viborg Kommune

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094