23948sdkhjf

Nyt stort friplejehjem rejser sig - men hvem skal stå i spidsen?

Arbejdet med at isætte de mange vinduer og udvendige døre i det kommende friplejehjem i Jernbanegade i Nørager er netop blevet afsluttet af de involverede håndværkere på nær i det store fælles indgangsparti midt i bygningens facade.

Det regnfulde vejr i vinterens løb har ifølge Danske Diakonhjem med base i Vejle, der fremover skal stå for den daglige drift, på ingen måde haft indflydelse på tidsplanen for byggeriet.

Ifølge direktør Emil Tang fra Danske Diakonhjem åbner friplejehjemmet derfor som planlagt ved byggestarten 1. november, hvor der bliver plads til 40 beboere.

Jobannonce for forstander
Allerede på nuværende tidspunkt har Danske Diakonhjem indledt arbejdet med at finde en fremtidig forstander for friplejehjemmet.

Det sker ved jobopslag på nettet samt i dagsaviser og lokale ugeaviser.

Ansøgningsfristen er 3. april for at skabe mulighed for at en ny forstander kan opsige sit nuværende job og tiltræde allerede 1. juni.

Ifølge direktør Emil Tang sker denne tidlige planlagte ansættelse for at give vedkommende mulighed for at deltage i den videre planlægning af den daglige drift af friplejehjemmet.

- Herunder især ansættelse af 35 til 40 nye medarbejdere, pointerer han.

Særaftale om ansættelser
Nørager Ældrecenter på Anlægsvej skal lukke som en konsekvens af åbningen af det nye friplejehjem i byen.

Allerede for over et år siden indgik Rebild Kommune og Danske Diakonhjem en aftale om, at alle nuværende ansatte på Nørager Ældrecenter ved interesse får mulighed for at komme til samtale om en eventuel ansættelse på friplejehjemmet.

Også alle nuværende beboere på ældrecentret er med en aftale sikret en plads på friplejehjemmet, hvis de gerne vil det.

Af samme grund behøver ældre slet ikke at frygte for at flytte ind på det kommunale ældrecenter inden friplejehjemmet åbner som planlagt 1. november.

Alle andre interesserede skal som et krav til at søge en plads på friplejehjemmet være visiteret af deres hjemkommune til en plads på et plejehjem. Det betyder, at også ældre bosiddende uden for Rebild Kommune kan søge om en plads.

Selve ansøgningsproceduren om en plads indledes til juni, når den nye forstander er ansat, oplyser Danske Diakonhjem.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125