23948sdkhjf

Voldsomt coronaudbrud på plejehjem vokser: Nu er ti ansatte testet positive - flere beboere døde

... Opdateret 1. april 15.00: Nu er ti ansatte testet positive for COVID-19.

Trekroner Plejecenter, der er Roskilde største plejehjem, er ramt af et regulært udbrud af corona.

Roskilde Kommune melder om flere tilfælde af smitte hos intet mindre end fire beboere og syv ansatte og desværre er også flere beboere døde med mistanke rettet mod den livsfarlige virus.

Roskilde Kommune tog i weekenden kontakt til Region Sjælland, da der var mistanke om flere COVID-19 smittede på plejehjemmet. På baggrund af rådgivning fra regionen besluttede man at teste samtlige beboere og personalet på det afsnit, hvor der var mistanke om COVID-19, forklarer borgmester Tomas Breddam.

- Situationen på Trekroner Plejecenter er alvorlig og meget trist. Jeg følger den tæt. Selvom vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstrem smitsom. Vi gør vores bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne, og jeg oplever at medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg, siger Tomas Breddam.

Roskilde Kommune er i tæt dialog med Region Sjælland om at inddæmme smitten. Personale med smitte er sendt hjem indtil videre og beboere med smitte isoleres efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Personalet bruger værnemidler som anvist af sundhedsmyndighederne.

På baggrund af de positive prøver fra weekendens test har man besluttet at teste alt personale, der har beboerkontakt på plejehjemmet. Testene forventes er foretaget i løbet af i går og i dag.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094