23948sdkhjf

Brostrøm åbner for test af plejepersonale med milde symptomer

Det er med Sundhedsstyrelsens udmelding i går onsdag blevet lettere at henvise medarbejdere i sundheds- og ældresektoren med milde symptomer til test, så det kan blive afklaret, om de udgør en smitterisiko, eller om de kan komme tilbage på arbejde.

Sundhedsstyrelsen har nemlig revideret retningslinjen til sundhedsvæsenet om håndteringen af COVID-19. Nu kan flere patienter med milde symptomer blive henvist direkte til en test for COVID-19 i de regionale udredningsklinikker.
Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse og direktør Søren Brostrøm meldte det ligeledes ud på pressemødet onsdag eftermiddag.

- Vi er meget glade for, at flere nu kan blive testet for COVID-19. Der har længe været ønske om, at alle de grupper, der er omfattet af vores retningslinje, kan blive testet, og det kan de nu. Og så har vi yderligere tilføjet, at flere patienter med lette symptomer på COVID-19 nu også kan blive testet. Den nye retningslinje gør det også meget lettere at få en test, hvis man er personale i sundheds- og ældresektoren eller personale, der arbejder med socialt udsatte, fortæller centerchef i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

De personer, der fremover kan blive testet, er bl.a. personer med lette symptomer, som bor med familiemedlemmer i risikogruppen, det vil sige kronisk sygdom eller personer over 80 år. Test for COVID-19 kan også være vigtigt for personer, som har svært ved at sikre gode rammer for selvisolation. Det er den praktiserende læge, der foretager vurderingen.

Når det drejer sig om at få testet borgere med mistanke om COVID-19, som bor tæt på andre borgere, fx borgere på plejehjem, kommunale botilbud, fængsler, herberger, har regionernes testcentre nu også mulighed for at køre ud og teste borgerne.

Kilde: /ritzau/

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112