23948sdkhjf

Intensiv test afslører 15 smittede på plejehjem

Efter test af beboere og ansatte på plejecenter Valdemarsgade i Brønderslev, er der nu foreløbig konstateret 15 smittede, heraf seks beboere og ni ansatte.

27 af de 32 beboere er testet – heraf er seks positive bl.a. en terminal borger, der kort tid før sin død blev testet positiv for COVID-19. Borgeren døde på plejecentret.

Alle 45 ansatte er blevet testet. der er kommet svar fra 36, og heraf er ni testet positive.

- Det er væsentligt flere smittede end vi havde frygtet, men vi gør nu alt for inddæmme smitten, siger sundhedsdirektør i Brønderslev Kommune, Henrik Aarup

De borgere, der er testet positive, er nu isoleret på stuerne, mens det smittede personale er hjemme i karantæne.

Plejecenter Valdemarsgade er delt op i fire grupper. Smitten ved både borgere og medarbejdere er i gruppe 3 og 4. Plejecenterets medarbejdere vil derfor blive delt op, så der ingen kontakt er mellem grupperne. Udlån af medarbejdere vil også ophøre nu.

Flere af de raske medarbejdere har tilkendegivet, at de er klar til at arbejde over og annullere deres ferie, for at hjælpe til. Leder og medarbejdere har fokus på selv at kunne klare opgaven for at undgå at bruge vikarer i den kommende periode.

- Midt i den kritiske situation, er vi meget taknemlige for, at medarbejderne viser stor engagement i den her svære situation, siger Henrik Aarup

Kommunen er også i gang med at finde raske medarbejdere, som kan arbejde på plejecenteret i en længere periode, så de kan arbejde fast på Valdemarsgade. Igen for at minimere smitte.

- Vi har samtidig tilkaldt hygiejnesygeplejerske fra Region Nordjylland, som er ekspert i isolering af borgere samt hvordan vi undgår yderligere spredning. Han har haft møde med leder og personale i dag, fortæller Henrik Aarup.

Smitten på plejecentret blev første gang konstateret i lørdags, hvor en 75-årig mandlig beboer blev indlagt og testet positiv for coronavirus.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116