23948sdkhjf

Pædagoger melder sig under hjemmeplejefaner

I Køge har pædagogerne gjort sig klar til at hjælpe i hjemmeplejen og på plejecentre.
I alt 20 pædagoger, pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter fra Køge Kommune har nemlig tilbudt deres arbejdskraft. Det sker som følge af en aftale mellem BUPL, FOA og Kommunernes Landsforening gør det muligt for kommunerne at omlægge arbejdet, oplyser Køge Kommune.

Pædagogerne skal gennemgå en oplæring, der ruster dem til arbejdet.

Oplæringen vil bestå af en teoretisk del, der blandt andet handler om hygiejne. Herefter kommer medarbejderne i en form for mesterlære, hvor de følges med uddannet personale rundt i hjemmeplejen og på plejecentre. Denne model er allerede gennemført med godt 35 ergo- og fysioterapeuter. De opgaver, som skal løses, vil primært være at yde hjælp til raske borgere, der har brug for hjælp til for eksempel spisning, vask og påklædning.

Det pædagogiske personale bliver en del af vagtplanen, som kan kaldes ind, hvis det sker, at der kommer til at mangle uddannet sosu-personale, hvilket ikke er tilfældet lige nu.

- I Køge Kommune løfter vi i flok. Det er med til at gøre os stærke, og det er med til at skabe en arbejdsplads, hvor sammenholdet og fællesskaberne er en hel unik del af det at gå på arbejde. At 20 pædagoger, pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter nu har meldt sig til at være klar til at løse helt nye opgaver på velfærdsområdet, er et eksempel på det engagement, jeg oplever i hele kommunen. For borgerne betyder det en enorm tryghed at vide, at der er mennesker klar til at hjælpe, når man får brug for det, siger borgmester Marie Stærke.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173