23948sdkhjf

Hjemmepleje: - Vi ringede rundt til alle borgerne

Hjemmeplejen i Randers følger nu trop og har besluttet sig for at besøge hjemmepleje-visiterede borgere mindst muligt. Det oplyser kommunen mandag. Det udekørende personale fra Kollektivhuset i Randers har haft kontakt med cirka 150 borgere for at høre, hvordan de er mest trygge ved at modtage hjælp til rengøring i forbindelse med corona. 

- Vi greb røret, ringede rundt og fik en snak med borgerne om situationen. Vi har haft en god dialog med dem, og de har været meget glade for, at vi har kontaktet dem. De har selv haft forslag til, hvad de selv kan klare i denne periode, så vi mindsker smitterisiko ved færre besøg fra vores personale, som kommer rundt til mange borgere hver dag, siger Ditte Juliussen Thomsen, social- og sundhedsassistent og disponent på Kollektivhuset i Randers. 

Borgere, som har brug for pleje og omsorg, modtager fortsat hjælp uændret.

- Det har været en afvejning af, hvad der er mest livsnødvendig behov for, og hvad der kan undværes i denne periode. Nogle borgere får mere hjælp af deres nærmeste pårørende, indtil vi er tilbage til normalen. I nogle tilfælde er vi nødt til at være lige så meget til stede som før, da det er yderst nødvendigt, at vi kommer hos nogle borgere flere gange dagligt. Vi har aftalt med borgerne, at de kan ringe til os som de plejer, hvis de har den mindste brug for hjælp, forklarer Ditte Juliussen Thomsen.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172