23948sdkhjf

Ny strategi skal forebygge sygefravær i ældreplejen

Slagelse Kommune ændrer strategi for at sikre sig mod sygedom i sundheds- og ældreplejen. I den forbindelse har Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering bevilget ca. 4.5 mio. kr. til indsatser, der skal få sygefraværet til at falde.

Indsatsen er forebyggende og forankres lokalt i de enkelte hjemmeplejeområder.

- Vi har gennem flere år haft udfordringer med sygefraværet i hjemmeplejen til trods for, at flere indsatser har formået at reducere sygefraværet. Derfor er det ikke nyt, at vi har stor opmærksomhed på sygefraværet. Men vi vil prøve at gribe det anderledes an, og det gør vi ved blandt andet at se på, hvordan vi kan fremme arbejdsglæden og trivslen. Vi tror på, at professionalisme og faglig stolthed er et af svarene på, hvordan vi kan nedbringe sygefraværet, og derfor vil vi gennemføre et kompetence-løft for alle medarbejdere og ledere i hjemmeplejen, siger virksomhedsleder for Sundhedstilbud, Hjemme- og Sygeplejen, Therese Gjerde Jensen.

Medarbejderen skal bedre kunne håndtere de følelsesmæssige belastninger, som de møder i deres dagligdag, ved at deres relationelle kompetencer udvikles.

- Ligesom arbejdspladsen har brug for medarbejderne, så er det heller ikke godt for medarbejderne at være væk hyppigt eller i længere perioder. Derfor ser vi frem til de nye redskaber, som alle medarbejdere og ledere får gennem kompetenceløftet og de øvrige indsatser, som har et øget fokus på arbejdsglæde og trivsel. For et godt arbejdsmiljø er med til at give den enkelte medarbejder overskud til plejen og omsorgen, siger fællestil-lidsrepræsentant Susanne Irene Nielsen.

Formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget, Ali Yavuz (A), ser frem til at følge indsatserne.

- En medarbejder, der trives, laver et bedre stykke arbejde med nærvær i plejen og omsorgen. Mange borgere kan mærke, om medarbejderne har det godt, for god trivsel og et smil smitter, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078