23948sdkhjf

Frederikssund kæmper mod smitte: Flytter coronaramte beboere samlet til nyt hjem

Plejehjemmet Pedershave i Frederikssund kæmper hårdt mod COVID-19 virus i disse dage. I går tirsdag meldte kommunen ud, at otte beboere og otte medarbejdere er testet positive for corona.

I søndags besluttede kommunens sundhedsberedskab på baggrund af en samlet sundhedsfaglig vurdering at flytte de coronasmittede beboere fra Pedershave til de midlertidige pladser på Tolleruphøj. Der er tale om de beboere, der ikke er indlagt på sygehus.

Formålet med flytningen er at forsøge at forhindre yderligere smittespredning på Pedershave, for at skabe tryghed for de øvrige beboere, deres pårørende samt medarbejderne.
Søndag blev i alt fem beboere flyttet til Tolleruphøj, der nu huser i alt syv coronasmittede borgere – herunder en borger fra Hillerød kommune.

Ifølge Frederikssund Kommune blev flytningen forberedt lørdag eftermiddag, hvor beboere og pårørende blev kontaktet, og hvor de praktiske forberedelser blev sat i gang. Selve flytningen foregik søndag formiddag, og de beboere, der flyttede, havde givet deres samtykke forud for flytningen.

- Enkelte beboere er naturligvis påvirket af situationen og er bekymrede og lidt urolige. Derfor har vi sat ekstra personale ind for at berolige og hjælpe beboerne tilrette. Beboerne kan flytte tilbage til Pedershave, når de er raske og kan vende sikkert tilbage til deres boliger, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Artiklen er en del af temaet COVID-19.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109